Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce ezită Băsescu să își anunțe candidatura la Primăria Capitalei/ ANALIZA

oprescu-basescu

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, a anunțat acum două luni că l-ar tenta o candidatură la Primăria Capitalei. Un al III-lea mandat de edil al Bucureștiului. De atunci însă a tot căutat în partid un om care să își asume o candidatură foarte importantă și foarte riscantă. Când mai este întrebat o dă cotită și evită un răspuns tranșant.

Vezi și: Mișcarea subterană care aruncă în aer Justiția

Consultantul Cozmin Gușă a încercat într-o scurtă analiză pentru STIRIPESURSE.RO să deslușească tainele candidaturii anunțate dar neconfirmate a lui Traian Băsescu:

”Traian Băsescu se află în fața unei opțiuni care sau îl va menține în politică sau îl va face de rușine. Problema candidaturii sale îi generează mai multe semne de întrebare:

Primul semn de întrebre – dacă într-adevăr bucureștenii  păstrează o memorie pozitivă apropo de mandatele lui, dacă bucureștenii consideră că a fost un președinte bun și deci ar putea continua ca primar, dacă într-adevăr reușește să contruiască o rețea de adunat voturi la nivelul Bucureștiului și la nivelul structurii Mișcării Populare, nu are deocamdată așa ceva și dacă va avea candidaturi de sector care le rândul lor să îi susțină candidatura la primărie.

Traian Băsescu nu mai este o tănără neprihănită care vine să ceară votul bucureștenilor, ci este un om politic cu eșecuri multiple care vrea să ne convingă de profesionalismul lui sau de clarviziune, ceea ce nu a reușit în ultima vreme.

Traian Băsescu șovăie acum pentru că un rezultatul său care ar fi sub 15%, lucru previzibil în acest moment, l-ar arunca în afară ca pe un personaj politic secundar și sigur de la un președinte de țară care a condus România timp de 10 ani un rezultat de sub 15% la București l-ar trimite liniștit la culcare pentru că motivația că ai vrut să candidezi ca să-ți tragi partidul în sus să intre în Cinsiliul General nu este o motivație care să stea în picioare aunci când ai esti un fost președinte. Ea stă în picioare atunci când ești un politician care să nu fi avut acest pasiv al activității prezidențiale.

Deci în acest moment văd ca nesigură și total improbabilă candidatura lui Băsescu pe care el o agită doar pentru a atrage atenția asupra Mișcării Populare. L-ar tenta să fie din nou primar de București, dar știe foarte bine că nu are în acest moment uneltele și nici background-ul care să-l așeze într-o postură de câștigător, în condițiile în care în mod cert nici Bușoi și nici Firea nu vor fi candidații finali.”, a spus consultantul politic pentru STIRIPESURSE.RO

Vezi și: Cine sunt favoriții la Primăria Capitalei și primăriile de sector/ ANALIZA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.