Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ luată de Germania. A ÎNTRERUPT livrările de armament în Turcia

tvn24.pl
arme

Guvernul german a decis să suspende livrările de armament prevăzute către Turcia din cauza conflictului dintre cele două ţări pe tema respectării drepturilor omului, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului Bild, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Guvernul îngheaţă toate livrările în curs sau prevăzute pentru Turcia', scrie ziarul citat.

Angela Merkel îşi ia pauză de la activitatea politică şi se retrage în liniştea munţilor

Şeful cancelariei federale germane, conservatorul Peter Altmaier, nu a confirmat sau infirmat aceste informaţii, dar nu a exclus noi măsuri împotriva Turciei după sancţiunile economice evocate în ajun.

'Vom examina în orice moment dacă sunt necesare noi măsuri', a declarat el pentru canalul de televiziune ZDF, subliniind că 'reorientarea' politicii germane faţă de Ankara este un 'proces' de durată.

Dacă se confirmă îngheţarea livrărilor ar fi vorba de o nouă escaladare a tensiunilor între două state aliate pe plan militar, în cadrul NATO.

În urma campaniei masive de epurare declanşate în Turcia după puciul eşuat din iulie 2016, Germania a blocat deja, potrivit unor surse media, de la începutul anului 11 exporturi de 'pistoale, muniţii sau componente de arme' având ca destinaţie această ţară din cauza temerilor că aceste arme ar putea fi folosite în cadrul acţiunii de represiune împotriva opozanţilor regimului turc.

Berlinul a întărit joi avertismentele privind deplasările în Turcia, în plin sezon turistic, şi a ameninţat cu blocarea ajutoarelor sale pentru investiţii sau exporturi în Turcia.

Replici tot mai dure pe axa Berlin-Ankara: 'Turcia acţionează ca RDG-ul comunist!'

Altmaier a confirmat vineri că guvernul său doreşte să obţină de asemenea de la Bruxelles îngheţarea fondurilor europene destinate Turciei în cadrul procesului de apropiere a acestei ţări de UE. Aproximativ 4,45 miliarde de euro sunt în principiu prevăzuţi pentru 2014 până la sfârşitul anului 2020 dar, semn al tensiunilor deja existente, numai 200 de milioane de euro au fost vărsaţi până în prezent.

Berlinul şi-a înăsprit poziţia faţă de Ankara după ce mai mulţi militanţi pentru drepturile omului în Turcia, între care un cetăţean german, au fost condamnaţi la închisoare, fiind acuzaţi de susţinere a 'terorismului'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.