Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii cutremurătoare de la martorii atentatelor: Picioare spulberate, bombă în bagaje

atentat

Declaraţiile martorilor aflaţi marţi pe aeroportul internaţional din Bruxelles indică posibilitatea ca una dintre explozii să fi fost produsă de o bombă ascunsă într-un bagaj, deoarece unele dintre victime au avut picioarele practic spulberate de deflagraţie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Un bărbat care lucrează la serviciul de securitate a bagajelor pe aeroportul Zaventem, Alphonse Youla, a declarat că, înainte de explozia primei bombe, a auzit un bărbat strigând ceva în limba arabă. 

'Pe urmă plafonul casetat al aeroportului s-a prăbuşit. Am ajutat să fie transportaţi cinci morţi, cu picioarele distruse, ca şi când bomba ar fi venit de la un bagaj', le-a declarat el reporterilor, cu mâinile pline de sânge. 'E de la oamenii pe care i-am cărat', a explicat martorul. 

Radio-televiziunea VRT a relatat că 81 de persoane au fost rănite pe aeroport, multe dintre ele la picioare, ceea ce sugerează că a fost vorba despre o bombă ascunsă într-un bagaj aflat pe podea. 

Procurorul federal belgian a afirmat, într-o conferinţă de presă, că una din cele două explozii de la aeroport este probabil să fi fost provocată de un atentator sinucigaş. 

Sute de pasageri care nu au fost răniţi au părăsit aeroportul pe o ieşire laterală, mulţi dintre ei în lacrimi, unii acoperiţi cu pături. Mulţi au fost evacuaţi cu autobuzele. 

Pasagera Paolo Saraca Volpini a relatat că, la circa un sfert de oră după explozii, o voce bărbătească, încărcată de emoţie, s-a adresat prin megafoanele aeroportului, spunând în mai multe limbi: 'trăim un atac' şi cerându-le celor prezenţi în terminalele A şi B să rămână pe loc. 

Un pasager, care trecuse deja de controlul de securitate în momentul exploziei, a declarat că, după explozii, cei aflaţi în aeroport s-au panicat şi au început să fugă în căutarea unui adăpost. 

'Oamenii s-au adăpostit în magazine şi pe unde au putut. Am reuşit să ne urcăm în avion, dar nu a decolat şi apoi am fost escortaţi spre autobuze', a relatat Sylwia Czerska, care se afla pe drum spre Geneva. 

Martori au afirmat că prima explozie a avut loc lângă ghişeul băncii Belfius, în apropierea lifturilor din aripa stângă a terminalului de plecări. A doua explozie a fost mai puternică, producându-se mai aproape de cafeneaua Starbucks, aflată în centrul terminalului. 

'Au fost aproape simultane. A fost o apocalipsă', a mărturisit Samir Derrouich, angajat al restaurantului Autogrill de pe aeroport.

TERIFIANT Momentul exploziei de la metroul din Bruxelles / VIDEO

Iohannis, reacţie la exploziile din Bruxelles: 'Dacă se confirmă ipoteza unui atentat...'

Mircea Rednic povesteşte ce s-a întâmplat la Bruxelles. Fiica sa a fost martoră la explozii

Mărturii din infernul de la Bruxelles: `Am simţit că se mişcă clădirea cu mine`

Zeci de victime în urma exploziilor de pe aeroportul din Bruxelles (FOTO&VIDEO)

ALERTĂ la Bruxelles: Două explozii puternice pe un aeroport (FOTO & VIDEO)

Europarlamentarii românii, şocaţi: 'Suntem baricadaţi în Parlamentul European'

VIDEO în PREMIERĂ cu momentul exploziei de pe aeroportul din Bruxelles

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.