Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA deschide un nou front: Noua țintă e CNADNR

kovesi

Un cunoscut avocat din Cluj Napoca este in vizorul DNA, alaturi de un executor judecatoresc, dupa ce au executat silit Compania Nationala de Autostrazi.

CNADNR a ramas fara circa doua milioane de euro. Ioan Baras, avocat in Baroul Cluj, a reprezentat legal si Compania de Autostrazi (CNADNR) intre anii 2008 si 2010. Dupa incetarea contractului, acesta a invocat o clauza penala pentru rezilierea unilaterala a contractului si ar fi urmat sa primeasca suma pe trei ani pe care Compania o plateste bugetului de stat pentru ca nu a angajat persoane cu handicap, adica 7,71 milioane de lei. Pe langa aceasta suma, Baras a cerut executarea CNADNR si pentru suma suma de 921.518 lei.

Procurorii DNA sustin ca banii s-au luat din bugetul CNANDR fara nicio sentinta. In luna aprilie 2013, avocatul Baras i-a cerut executorului R.S. sa execute suma de 7,71 milioane de lei. In 7 mai 2013, executorul a luat banii dintr-un cont aflat la BCR, Sector 3. Pe 8 mai, Judecatoria Sectorului 3 a suspendat orice forme de executare, sustin procurorii.

Pe 1 octombrie 2013, Judecatoria Sectorului 3 a anulat formele de executare si a dispus ca executorul sa restituie intreaga suma in conturile CNADNR. In 3 octombrie 20013, avocatul Baras l-a informat pe executorul R.S. ca CNADNR a pierdut procesul, adresa fiind un fals grosolan, potrivit documentelor DNA. Avocatul i-a cerut executorului sa ii achite suma de 7,71 milioane de lei, lucru care s-a si intamplat.

Procurorii DNA in acuza pe executorul R.S. ca nu s-a documentat despre soarta procesului si a facut platile in necunostinta de cauza.

CNADNR a depus mai multe reclamatii, inclusiv la Ministerul Justitiei si la DNA, deoarece nu a mai recuperat banii. Executorul a declarat ca nu este vinovat, pentru ca sentinta Judecatoriei Sectorului 3 a anulat doar actele de executare care au fost facute pe raza acestui sector din Bucuresti si ca el a executat doar conturi ale CNADNR deschise in Cluj Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.