Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Domnule Ponta, iertați-ne că v-am judecat greșit!

victor-Ponta-Plagiat

Nu credeam că un guvern venit pe speranțele unor manifestații oneste se poate decredibiliza atât de rapid.

Când trece o moțiune de cenzură în Parlament și cade un guvern, ca să vină altul după el, învestit tot de Parlament, nu e nicio scofală. E același Parlament care protejează imunitatea membrilor săi, același Parlament care votează privilegii pentru membrii săi, în disprețul cetățenilor, același Parlament care ne râde în față zi de zi, conform celebrei zise a unui senator ”dacă nu vor să ne mai voteze pe noi, să-i voteze pe bulgari”.

Dar, când un guvern cade după o revoltă morală, partidele politice se dau îngrozite la o parte și apare un guvern neprihănit de tehnocrați/apolitici, ai tot dreptul la așteptări măcar în cele mai mărunte gesturi.

N-a cerut nimeni de la acest guvern să aducă PIB-ul la nivelul Franței, nici să bage România în Euro, nici măcar să voteze niște legi electorale drepte, care să dea șansa reprezentării corecte de către primarii aleși de comunitate.

N-a cerut nimeni marea cu sarea de la Cioloș și echipa lui. I s-au trecut cu vederea toate bâlbâielile și erorile dinaintea învestirii, chiar dacă unele dintre ele au fost de toată jena.

Să ajungi însă să ții și o oră în plus în cabinet un ministru cu lucrarea de doctorat plagiată e un scuipat direct în obrazul celor cărora le-ai promis integritate și transparență.

Nu vorbim de fapte de corupție, care trebuie documentate de procurori până la punerea sub urmărire penală. Vorbim de o găinărie măruntă, dar cu efecte devastatatoare asupra mediului academic, prin răspândirea ei la cel mai înalt nivel. Un plagiat de duzină. Ce furt de idei, ce subtilizare de paragrafe! Copy-paste mărunt dintr-un text în alt text, fraudă detectabilă chiar de o mașină automatizată. Ponta, Mang, Oprea, Olguța Vasilescu sunt ”înaintașii” de renume ai chestorului principal Tobă. Unii dintre ei, exact în aceeași situație, spălați în cel mai josnic mod de o ”comisie de etică” înființată de un sclav al tuturor plagiatorilor din toate timpurile, Liviu Pop.

Care e primul răspuns oficial al guvernului Cioloș în fața acestui matrapzlâc dovedit cu textele în oglindă?

”Așteptăm o confirmare oficială”.

Adică, mai pe șleau, băgăm lucrarea lui Tobă în mașina de spălat doctorate a lui Pop și o să vedeți, nici o surpriză, că toate petele dispar. Că omul n-a plagiat. Că a fost de ”bună credință”. Că e un doctor ca toți ceilalți.

Domnule Ponta, iertați-ne că v-am judecat greșit. Într-un fel, ați avut dreptate. Toți o apă și-un pământ. Dacă nu plagiatori, atunci măcar complici ai plagiatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.