Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, discurs istoric astăzi în SUA

twitter.com
Donald Trump CIA

Președintele SUA Donald Trump va susține astăzi de la ora 17.00 (ora României) un discurs istoric în cadrul Conferinței Acțiunii Politice Conservatoare (CPAC) care are loc în perioada 22-25 februarie în Statele Unite.

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega, prezent la conferință în SUA la invitația republicanilor, a oferit pe pagina sa de socializare, de la fața locului, câteva amănunte despre acest eveniment în cadrul căruia președintele SUA va face declarații așteptate în toată lumea.

”Această conferință este unul dintre cele mai importante evenimente anuale organizate de republicanii americani încă din 1976. În cadrul conferinței care se desfășoară pe parcursul a câteva zile, politicieni, oameni de afaceri și activiști-care împărtășesc valorile conservatoare și își doresc să contribuie prin activitatea lor profesională la realizarea obiectivelor conducerii republicane reprezentate de Donald Trump - discută pe marginea transformărilor, provocărilor și oportunităților lumii actuale. Miercuri, în prima zi de conferință, după deschiderea oficială, David Blair, președintele Institutului pentru Leadership și reprezentantul acțiunii Youth for Trump (“Tineretul alături de Trump”) din campania electorală a președintelui american actual, a vorbit despre efectul rețelelor sociale, cu precădere Facebook, în viața noastră și în alegerile pe care le facem. Alți speakeri au subliniat și ei influența mediului digital în acțiunile politice și guvernamentale.

Joi, 23 februarie, la CPAC, un vorbitor foarte așteptat a fost Kelyanne Conway, consilieră a președintelui și cea care a condus campania electorală a lui Donald Trump. Doamna Conway a discutat pe larg despre problemele care au apărut de-a lungul campaniei. Tot joi, senatorul Ted Cruz, fost candidat republican, a susținut o conferință împreună cu Mark Levin, de la Conservative Review. După amiază a urmat o altă conferință importantă care i-a reunit pe Reince Priebus, Steve Bannon și Matt Schlapp, colaboratori apropiați ai președintelui.

S-a discutat despre valorile și principiile de guvernare conservatoare, despre leadershipul republican și noua guvernare de la Casa Albă, după cele două mandate ale lui Barack Obama. În plus, au fost abordate subiecte de politică internațională extrem de actuale, precum relația Statelor Unite cu Rusia, poziționarea americană în conflictul israelo-palestinian, amenințările și experimentele nucleare ale Coreei de Nord.

Apoi, discuțiile s-au concentrat asupra fenomenului schimbărilor climatice și a intersecției politicilor de mediu cu anumite interese financiare. De asemenea, s-a atins subiectul moștenirii președinției Obama în domeniile educației și sănătății și noile politici conservatoare pe care republicanii își propun să le pună în aplicare în perioada de guvernare Trump.

Pe lângă subiectele politice, la CPAC au fost atinse și subiecte ce țin de viață de zi cu zi, respectiv viața de familie și valorile promovate în societatea americană, adopția unui copil și dificultățile întâmpinate în acest proces, educație, sănătate și identitate în America.

Seara, discursul de închidere a celei de-a doua zilea fost susținutde vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence. În ultima zi de conferință, sâmbătă, se va discuta despre Doctrina Trump în perspectiva următorilor săi patru ani de guvernare de la Casa Albă”, relatează europarlamentarul român.

Rebega, care este și vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății, a mai arătat că delegația Grupului din care face parte a avut miercuri o întâlnire oficială cu Daniel Stein, președintele Federației Americane pentru Reforma Imigrației (FAIR), cu care s-a discutat despre recrudescența fenomenului migrației în Europa, ca urmare a conflictelor și instabilității din Orientul Mijlociu și Africa, despre măsuri anti-teroriste și securitate. Potrivit aceleiași surse, în afara prezentărilor și subiectelor de pe agenda CPAC, delegația ENL a participat și la numeroase evenimentele de networking și socializare, discuții informale și întâlniri cu oameni de afaceri, reprezentanți ai societății civile și oameni politici.

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.