Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, în centrul unui nou scandal! Ce acord a vrut să facă cu Moscova în timpul campaniei prezidențiale

trump putin

Compania lui Donald Trump a căutat să obţină un acord imobiliar cu Moscova în timp ce el candida la preşedinţia Statelor Unite la sfârşitul anului 2015 şi începutul lui 2016, a relatat duminică Washington Post, citat de Reuters, scrie agerpres.ro

Washington Post citează persoane familiarizate cu propunerea de încheiere a acestei afaceri şi înregistrări văzute de avocaţi de la Trump Organization. 

Potrivit ziarului, investitorii şi compania lui Trump au semnat o scrisoare de intenţie pentru construcţia unui Trump Tower la Moscova, dar proiectul, lipsit de teren şi autorizaţii, a fost abandonat la sfârşitul lui ianuarie 2016, chiar înainte de începutul alegerilor primare din cadrul procesului electoral prezidenţial în SUA, potrivit mai multor persoane familiarizate cu propunerea.

Comisia Europeană, duș rece pentru România. Anunțul care dă peste cap toate calculele


Nici Casa Albă şi nici conglomeratul Trump Organization nu au răspuns imediat la o cerere făcută de Reuters de a comenta. 

Washington Post publică aceste informaţii în timp ce comisii din Congres investighează posibile legături între membri ai campaniei lui Trump şi Moscova pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016. Trump şi guvernul rus au respins aceste acuzaţii. 

În iulie 2016, Trump a negat existenţa unor legături de afaceri cu Rusia, declarând pe Twitter că are "investiţii ZERO în Rusia". El a insistat apoi într-o conferinţă de presă că "nu are nimici de-a face cu Rusia".

Mihai Tudose, AVERTIZAT înainte de o întâlnire la Guvern: 'Există riscul major al unui conflict de amploare, în toamnă'


Potrivit Washington Post, discuţiile despre proiectul imobiliar de la Moscova au început în septembrie 2015. Un investitor neidentificat a planificat construcţia proiectului şi, sub un acord de licenţă, să pună numele lui Trump pe el. Cu toate acestea, nu este clar cât de implicat sau cât de multe ştia Trump despre negocierile firmei sale, notează ziarul. 

Înainte ca proiectul să fie abandonat, un dezvoltator imobiliar rus i-a cerut lui Trump să viziteze Moscova pentru a promova propunerea şi a sugerat chiar că l-ar putea face pe preşedintele rus Vladimir Putin să spună "lucruri măreţe" despre Trump, potrivit ziarului american, citând persoane informate în legătură cu corespondenţa.   

Trump, care a fost ales în noiembrie 2016, nu s-a dus niciodată la Moscova, afirmă ziarul. 

Detaliile despre acordul propus sunt conţinute într-un lot de e-mailuri ce urmează a fi predate anchetatorilor din Congres în scurt timp, adaugă ziarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.