Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Electoratul PSD cel mai mare pericol pentru PSD/ STUDIU-SONDAJ

analiza

In campania electorala PSD a mizat foarte mult pe ideea eliminarii sau scaderii unor impozite si taxe pentru o serie de salariati sau de pensionari, pe marirea salariului minim dar si pe o crestere economica mai mare decat cea ce se preconizeaza in acest an.

Vezi și: Ludovic Orban face noi DEZVĂLUIRI: DNA și un celebru milionar sunt implicați / VIDEO

CIADO a realizat un studiu pe 1700 persoane cu varste cuprinse intre 19 – 45 ani ,  ce au declarat ca au votat PSD la alegerile parlamentare . Chestionarul a fost adresat unui numar de 3500 persoane dintre care 1800 au refuzat completarea sau au declarant ca nu au votat PSD .

In urma votului din data de 11 decembrie,  PSD si ALDE au format o majoritate confortabila  si au obtinut presidentia Senatului , Camerei Deputatilor dar si formarea viitorului guvern.

PSD a promis in Campania electorala si urmatoarele masuri ;

In cei patru ani de guvernare, PSD are in program cresterea progresiva a salariului minim pana la 1.750 de lei în 2020 (1.400 de lei din ianuarie 2017, 1.510 din 2018, 1.625 de lei din 2019) si a celui brut la 3.950 lei. De asemenea, punctul de pensie ar ajunge în 2020 la 1.400 lei.

Citește și: Barack Obama, ținta unei farse cu oameni de zăpadă / FOTO

Daca PSD nu va onora promisiunile din Campania electorala, veti mai vota PSD la urmatoarele alegeri ?

Da – 16 %

Nu – 70 %

Nu stiu/ Nu raspund - 14 %

Considerati ca PSD + ALDE ar mai avea justificare, sa nu onoreze promisiunile avand toate parghiile institutiilor decizionale la dispozitie ? Guvern si Parlament in special .

Da – 17 %

Nu – 73 %

Nu stiu / nu raspund – 10 %

PSD este perceput in spatiul public ca partidul nepotismelor . Credeti ca vor promova specialisti in posturi cheie din administratie sau vor promova fini , afini sau apropiati fara expertiza ?

Specialisti – 40 %

Fini/afini/apropiati – 34 %

Nu stiu / nu raspund – 26 %

___

CIADO a introdus si o intrebare specifica domeniului sau de activitate in atentia celor intervievati .

Consumul de droguri in Romania a ajuns la 11 % in randul elevilor de 16 ani , 21 % in randul studentilor si 6,1 % populatie generala 14 -64 ani , ceea ce inseamna peste 800.000 consumatori ocazionali de droguri . Statul roman a ignorant din 2009 situatia drogurilor si politicile nationale de prevenire a consumului de droguri .

Agentia nationala antidrog, este doar o directie in cadrul Ministerului Afacerilor Interne si nu o Agentie in adevaratul sens de functionare .

Considerati ca Agentia Nationala Antidrog trebuie sa redevina Agentie si sa fie in subordinea primului ministru , consumul si traficul de droguri fiind o problema de siguranta nationala si europeana ?

Da – 68 %

Nu – 15 %

Nu stiu / nu raspund 17 %

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.