Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea are toate șansele să se manifeste ca un politician de excepție

revista presei

Evenimentul Zilei:

Elena Udrea a rămas același personaj de forță de pe scena noastră publică și politică, unul dintre cele mai talentate personaje cînd vine vorba de prestație televizată...  Elena Udrea a confirmat voința de a merge mai departe în politică pe cont propriu. După opinia mea, dacă nu e condamnată definitiv, Elena Udrea are în fine șansele să se manifeste ca un politician de excepție: – E în fine pe cont propriu. – A scăpat, în fine, de programul ultra radical al PMP.  Sînt convins că fie și sub pretextul unei dezmeticiri provocate de calvarul prin care a trecut, Elena Udrea își va schimba poziția politică. Va fi mult mai atentă la nuanțele propuse de viață, care nu niciodată în alb-negru. Pentru aceasta Elena Udrea are nevoie de cîteva condiții: 1. Transformarea în Program politic a apărării statului de drept de abuzurile comise de așa-zisa Justiție independentă. Pe 16 august 2015, la emisiune, a anunțat constituirea unei fundații pentru apărarea celor care sînt victimele abuzurilor din partea Justiției. A trecut de atunci ceva timp. N-am mai auzit nimic despre Fundație. 2. Excluderea din prestațiile sale mediatizate a faptelor menite să alimenteze presa noastră așa-zis mondenă, în realitate, o presă de mahala turcită, pentru un telespectator de joasă condiție,  care vrea să i se arate lumea prin chiloții starletelor.  Renunțarea la iubit mi se pare un semn bun în această privință. Elena Udrea suferă de sindromul starletelor: spaima de trecere în anonimat. Dacă vrea să facă politică mare, pe cont propriu, ea trebuie să se vindece de acest complex, responsabil de deraieri penibile. 3. Asumarea ipostazei de om care nu mai are de pierdut nimic. Scutită de rigorile vieții de partid, ferită de spaima de închisoare (șantajarea e posibilă pentru cei care n-au făcut pușcărie), Elena Udrea poate deveni politicianul independent menit a fi portavocea celor dezamăgiți de lașitatea politicienilor noștri față de Stăpîni, fie aceștia din România sau din afară. Pentru aceasta, postările de pe facebook și vorbele spuse ocazional presei nu sînt suficiente.

Ziarul Financiar:

În loc să gândească pragmatic şi să spună „ce-a fost luat e bun luat“, mediul de business din România a ajuns să susţină, în cor cu câţiva macroeconomişti, că este preferabilă menţinerea TVA la 24%, a supraaccizei pe benzină şi a taxei pe stâlp. Aceiaşi macroeconomişti care nu au soluţii pentru o creştere economică de 5%, cu toate că deja suntem la 4% şi fără măsurile drastice de eliberare a activelor îngheţate propuse de Ziarul Financiar în Programul România 5%, când România are de fapt nevoie de 8% pentru următorii 20 de ani ca să nu se dezintegreze economic şi social şi să-şi aducă la vatră fiicele şi fiii cei mai destoinici plecaţi azi pentru că nu văd aici un viitor. Este ridicol să vezi că oameni care au „zbierat“ ca din gură de şarpe la introducerea taxei pe stâlp şi a supraccizei pe benzină tac mâlc la menţinerea celor două taxe care au lovit consumul şi investiţiile în 2014. Să ţi se propună la un an distanţă eliminarea şi să nu aplauzi cu amândouă mâinile şi să susţii eliminarea lor? Cine să mai înţeleagă ceva?... Mare atenţie, pentru că de fapt birocraţii nu sunt darnici cu scăderile de taxe. Ei de fapt abia aşteaptă să le majoreze. Nu-i rugaţi, că mâine născocesc noi taxe şi impozite, imaginaţia lor este fecundă la acest capitol. Când acceptă că se poate mai puţin, luaţi cu amândouă mâinile ce e de luat, că nu vă mai întâlniţi cu prilejul. România are nevoie de curaj să iasă din marasm. Doar 30% plus la PIB-ul real în 25 de ani, doar 600 km de autostradă, un pod peste Dunăre şi 2-300.000 de locuinţe noi prin jurul Bucureştiului şi a încă 7-8 mari oraşe nu e destul.

Digi24:

Gruparea teroristă Statul Islamic îşi bate monedă proprie. Este vorba de dinari din aur, argint și cupru cu care vor să înlocuiască dolarul american, ca să scape de sub ceea ce teroriştii numesc „sclavia monedei Statelor Unite”.  Pentru a bate monedă, aurarii jihadiştilor au cumpărat echipamente din Italia, care pot produce aproape 5.000 de monede pe zi. Jihadiștii au acumultat milioane de dolari din colectarea de taxe de protecţie, capturarea de rafinării, contrabandă și răpiri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.