Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk spune că Rusia 'va câștiga mai multe teritorii' în Ucraina și recomandă Kievului o pace negociată

Politico Europe
Elon Musk

Ucraina riscă să piardă Odesa și accesul la Marea Neagră dacă nu este de acord să negocieze cu Rusia, a declarat antreprenorul american Elon Musk, conform TASS.

Elon Musk a scris pe rețeaua X (fostă Twitter) că Rusia „cu siguranță va câștiga mai mult teren” în Ucraina și că, dacă războiul va dura mult, „va cădea și Odesa”.

Miliardarul a spus că deși „nu există nicio șansă” ca Rusia să ia toată Ucraina, este greu și pentru Kiev să-și păstreze controlul asupra teritoriului „care nu are bariere naturale puternice”, conform TASS.

El a criticat contraofensiva ucraineană spunând că „a fost o risipă tragică de vieți pentru Ucraina să atace o armată mai mare care avea apărare în profunzime, câmpuri minate și artilerie mai puternică”.

Adevărata întrebare

Eln Musk a cerut Ucrainei să negocieze cu Rusia.

„Dacă Ucraina pierde sau nu orice acces la Marea Neagră este, în opinia mea, adevărata întrebare care rămâne. Recomand o înțelegere negociată înainte să se întâmple asta", a spus el.

„Cu cât războiul durează mai mult, cu atât mai mult teritoriu va câștiga Rusia până când va atinge Nipro, care este greu de depășit”, a spus Musk . „Totuși, dacă războiul va dura suficient, va cădea și Odesa”, a continuat el.

Musk a comentat de mai multe ori despre război și a stârnit indignarea internațională în 2022 atunci când a sugerat că Ucraina ar putea ceda teritorii Kremlinului în schimbul păcii. Musk a precizat „sprijină foarte mult Ucraina”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.