Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment important pentru România, la Institutul Hudson din Washington/ VIDEO

institutul hudson

Marea Neagră este importantă pentru întreg spaţiul euro-atlantic, nu doar pentru securitatea regională, prezenţa robustă a SUA şi a NATO în regiunea Mării Negre, precum şi pe întreg flancul estic al Alianţei, fiind esenţială pentru stabilitatea regională şi prevenirea riscurilor de securitate, a afirmat joi la Washington DC, secretarul de stat George Ciamba, în cadrul seminarului "Emerging Tensions in the Black Sea and the Region's Importance to the West". 

Seminarul a fost organizat în capitala americană de Institutul Hudson din Washington DC şi de think tank-ul New Strategy Center din România. 

În discursul susţinut, secretarul de stat George Ciamba a evidenţiat importanţa deciziilor adoptate la reuniunile la vârf ale NATO din ţara Galilor (2014) şi de la Varşovia (2016), în special în ceea ce priveşte asigurarea prezenţei SUA şi aliate pe flancul estic şi sporirea securităţii în regiunea strategică a Mării Negre, pe fondul provocărilor de securitate actuale. 

George Ciamba a punctat necesitatea acordării unui sprijin substanţial pentru partenerii regionali, în special pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, în vederea creşterii rezilienţei acestora în faţa presiunilor externe, inclusiv a ameninţărilor de tip hibrid.

Alături de reprezentantul MAE, în cadrul evenimentului au mai vorbit deputatul Ben-Oni Ardelean, vicepreședintele comisiei de politică externă a Camerei Deputaților, Laurențiu Pachiu (Energy Policy Group) și Cosmin Ioniță (New Strategy Center).

În cadrul vizitei în SUA, secretarul de stat Ciamba și deputatul Ardelean au avut mai multe întâlniri cu oficiali de la Washington, parlamentari și oficiali guvernamentali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.