Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Schimbare majoră la Cotroceni în Epoca Iohannis

O schimbare majoră va avea loc în structura Administraţiei Prezidenţiale în mandatul de 5 ani al preşedintelui Klaus Iohannis.

Se va înfiinţa un compartiment nou - Reforma Constituţiei şi reforma instituţiilor publice. Această mişcare aretă foarte clar intenţia noului preşedinte de a forţa revizuirea Constituţiei, a Parlamentului, dar şi a altor instituţii centrale şi nu numai.

Noul departament va fi condus un reputat constituţionalist - prof.univ Elena Simina Tănăsescu de la Universitatea din Bucureşti - vezi CV-ul.

În continuare va contina să existe Departamentul Legislativ care va fi condus de un profesionist al cărui nume nu poate fi încă dezvăluit.

****

Citește si: Administrația Iohannis - echipa de consilieri pe ultima sută

Elena-Simina TĂNĂSESCU este profesor de drept constituţional şi european la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi director al Centrului de drept constituţional şi instituţii politice. Din 2008 este responsabil pedagogic pentru Collège juridique d’études éuropéennes de Bucarest şi preşedinte al Asociaţiei franco-române a juriştilor. Profesor invitat la numeroase universităţi din Europa şi America Latină a participat ca cercetător sau raportor naţional în multiple proiecte cu finanţare internaţională; a fost aleasă membru în Comitetul executiv al Asociaţiei internaţionale de drept constituţional.

A desfăşurat activitate profesională sau de reprezentare a statului român în cadrul mai multor instituţii europene (Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti, Agenţia pentru Drepturi Fundamentale, Grupul de experţi independenţi al Consiliului Europei) şi a fost reprezentantul societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii în perioada 2009–2011. În 2011 a fost decorată de Preşedintele Republicii franceze cu „Ordre national pour mérite în grad de Chevallier”.

Citeşte si: EXCLUSIV Revenire spectaculoasă în echipa de la Cotroceni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.