Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără precedent: Băsescu ameninţă Lukoil cu NAŢIONALIZAREA! „Ia plecaţi, băieţi!”

rafinarie lukoil

Traian Băsescu a făcut o serie de afirmaţii extrem de dure la adresa Lukoil. Preşedintele afirmă că, dacă ruşii închid rafinăria de la Ploieşti, iar Guvernul trebuie să fie pregătit să o preia. Contra cost, însă fără banii care se presupune că au fost câştigaţi de companie prin evaziune.

"Nu discut probleme dâmboviţene, ci ameninţarea făcută de un lider al companiei la adresa procurorilor. Consider inadmisibilă atitudinea Lukoil. Dacă Lukoil închide producţia, cer Guvernului să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploieşti. Ne amintim preţul de privatizare, îl replătim şi diferenţa din retehnologizare o scădem din evaziune. Guvernul să fie pregătit tehnic să o preia în operare. La constatarea finală a ilegalităţilor, comisia să deducă în cotrapartidă suma constatată a fi fraudă cu sumele investite de Lukoil", a declarat preşedintele.

Citește și: Cum a pus mâna Lukoil pe rafinăria Petrotel Ploiești

Preşedintele Traian Băsescu  ameninţă compania rusă Lukoil nu numai cu naţionalizarea rafinăriei de la Ploieşti, ci cu eliminarea totală din România.

"Atacul Lukoil e de tip putinian. Comportamentul nostru trebuie să fie pe înţelesul ruşilor şi va trebui să ne comportăm la fel. Lukoil nu poate să spună 'Închid că aşa vreau eu. Am probleme cu justiţia, închid, vă afectez si Oltichimul, că aşa vreau eu'. Ia plecaţi, băieţi. Dar să nu credeţi că plecaţi cu rafinăria. Lukoilul trebuie să dispară de tot de pe piaţa din România. Are şi lanţ de distribuţie, are şi concesiuni în Marea Neagră. Trebuie să hotărască să respecte legile statului român sau să se ducă în Rusia să respecte legile de acolo", a mai declarat Traian Băsescu.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu:

- Pentru ca asta depaseste limitele unei companii care vrea sau nu vrea, trebuie sa ne amintim pretul de privatizare, il replatim si diferenta cat a costat retehnologizarea si restul stabilim cat a fost evaziunea fiscala.

- Cred ca in momentul acesta guvernul ar trebui sa fie pregatit sa plateasca pretul cu care a vandut rafinaria, sa fie pregatit sa o preia tehnic in operare si la constatarea finala a ilegalitatilor comise de Lukoil sa discutam in contrapartida suma constata a fi frauda cu sumele investite.

- Daca, bazat pe presiune, care imi pare o abordare de tip putinian - asa ceva face Putin in tara, nu intr-o tara a UE - comportamentul nostru trebuie sa fie pe inteleusl rusilor si va trebui sa ne comportam la fel.

- Lukoil nu poate spune inchid ca vreau eu, am probleme cu justitia si inchid, Lukoil trebuie sa se gandeasca sa dispara de tot de pe piata romaneasca, daca asta e abordarea, si are un mare lant de distributie, concesiuni in Marea Neagra.

- Trebuie sa se hotarasca: respecta legile Romaniei sau daca vrea legile de la Moscova se duce acolo.

- Am mai auzit minciuna, contribuie la buget cu 700 mil euro pe an.

- Lukoil de cinci ani merge in pierdere, ceea ce ma face sa gandesc ca la terminarea anchetei s-ar putea ca cele 230 de mil sa fie doar o deschidere.

- De unde i-or fi dat lui Ponta pierderi la buget? I-a dat banii lui? A dat banii din acciza, Lukoil nu a avut profituri, a mers pe pierdere.

- A dat banii din acciza, Lukoil nu a avut profituri, a mers pe pierdere.

- Cele 700 de mil anual sunt accizele statului roman, aceeasi acciza ar lua-o si daca ar vinde mai multa benzia Petrom, Rompetrol sau Nis.

- Justitia noastra e in fata unui sanataj, a unei presini si doamne fereste sa se cedeze la ea, maine aflam ca nici Petrom nu mai are profit, nu mai face nimeni profit ca asa se poarta daca esti strain.

- Nu e joaca.

- Indrazneala celor care au dat mesajul ca ne gandim pana vineri ... ia plecati baieti, daca nu respectati legile statului, dar sa nu credeti ca plecati cu rafinaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.