Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI intervine în alegerile prezidențiale din SUA. Mesajul șefului serviciului secret

sua alegeri

Poliţia federală (FBI) ia "foarte în serios" riscul amestecului unei ţări străine în procesul electoral american, a declarat joi directorul acesteia, James Comey, în cursul unei conferinţe despre serviciile americane de informaţii, relatează AFP, conform agerpres.ro

Responsabilul a subliniat că FBI ia "foarte în serios afirmaţia că un stat străin este pe punctul de a căuta să influenţeze procesul nostru electoral, că este vorba să îl perturbe, să îl influenţeze, să provoace discordie ori să semene îndoiala".

Procurorii DNA l-au iertat pe unul dintre apropiaţii lui Sebastian Ghiţă: Acuzaţiile erau grave


"Nu voi dezvălui ce facem, însă lucrăm din greu pentru a încerca să înţelegem dacă există un asemenea fenomen, care îi sunt dimensiunile şi care sunt intenţiile şi motivaţiile" autorilor săi, a adăugat James Comey. 

Chiar dacă administraţia americană nu a afirmat oficial că Moscova este vinovată şi că directorul FBI s-a ferit să menţioneze explicit Rusia, aceasta este serios bănuită de experţi că se află la originea piratării serverelor partidului democrat şi a publicării unor e-mailuri incomode pentru Hillary Clinton în urmă cu câteva săptămâni.

Lovitură de teatru în politică: Se cere dizolvarea 'partidului' lui Victor Ponta


Cu toate acestea, directorul FBI a minimizat riscul atacurilor informatice vizând să perturbe numărarea voturilor în ziua alegerilor, în special din cauza caracterului oarecum învechit şi disparat al sistemului de numărare din SUA. 

"Numărarea voturilor în această ţară tinde să fie puţin prăfuită şi într-un anumit fel este o binecuvântare, pentru că face lucrurile mai dificile pentru cineva care încearcă să afecteze sistemul de numărare", a explicat el

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.