Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea pune tunurile pe Grindeanu: 'Joacă balena albastră politică'

facebook.com
gabriela firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi seara, că premierul Sorin Grindeanu joacă "'balena albastră' politică", ea comentând astfel faptul că prim-ministrul a anunţat că va demisiona abia după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, va face şi el acelaşi lucru.

"Dacă - ipotetic vorbind - un nebun ne spune să ne aruncăm de la etajul 20, pentru că apoi se aruncă şi el, noi ce facem? Îl urmăm? Domnul Grindeanu a jucat în această seară 'balena albastră' politică. Dumnealui se sinucide politic şi mai vrea să se sinucidă cu el încă vreo 14. Haideţi să fim serioşi! Avem o răspundere. (...) Am promis ceva românilor şi la nivel local, eu, aici, în Bucureşti, şi colegii parlamentari. Şi acum vrem să ne ţinem de cuvânt", a spus Firea, la România Tv.

Vezi şi: Grindeanu, mișcare de ULTIMĂ ORĂ la Guvern. Decizii publicate în Monitorul Oficial

Gabriela Firea, care este şi vicepreşedinte PSD, a susţinut că deţine informaţii potrivit cărora Sorin Grindeanu ar fi început miercuri seara să sune mai mulţi membri PSD pentru a le oferi funcţii sau locuri în Guvern. Ea a mai afirmat că în acest moment Grindeanu are "un proiect personal", acela de a "dezintegra PSD-ul", fiind ajutat de câţiva colegi nemulţumiţi de faptul că nu se mai află în fruntea partidului. 

"S-a baricadat în clădirea Guvernului. (...) Am o supoziţie, cred că va putea fi acuzat la un moment dat de uzurpare de calităţi oficiale. În orice democraţie, regula este următoarea: partidele participă în alegeri. Câştigă un partid sau o coaliţie alegerile, se formează majoritate parlamentară, care creează un guvern şi guvernează, cu sprijinul politic. Domnului Grindeanu i s-a retras ieri sprijinul politic şi întregului Cabinet, astăzi a fost exclus din PSD. Pe cine reprezintă? Dumnealui este o persoană particulară acum, este ca şi cum cineva de pe stradă s-ar duce acum în Palatul Victoria, s-ar aşeza pe scaun şi ar spune: 'Eu sunt prim-ministru, voi suna nişte prieteni, îmi fac un Cabinet şi îl trimit la Palatul Cotroceni'", a declarat ea.

Vezi şi: Cum poate fi PSD-ul lui Liviu Dragnea făcut knock out de Klaus Iohannis

Gabriela Firea a spus că funcţiile importante în stat vin "la pachet" cu patriotismul şi spiritul de sacrificiu, dar că Sorin Grindeanu nu demonstrează că ar avea aceste calităţi. 

"Cred că nu a ţinut cont nicio secundă în toate acţiunile sale de priorităţile ţării. Este o premieră neagră ceea ce s-a întâmplat în această seară (...): nu a mai fost niciodată un prim-ministru care de la Palatul Victoria, din sala de conferinţă de presă, să facă declaraţii politice, polemici cu cineva din spaţiul politic, să ceară demisia unui preşedinte de partid, să invoce structuri organizatorice politice, cum a făcut domnul Grindeanu: CEx, BPN, jocuri... îi cere demisia domnului preşedinte Dragnea. Cu alte cuvinte, dacă ieri la CEx, domnul Grindeanu ne-a trădat pe noi, cei care l-am susţinut să ajungă prim-ministru, în această seară dă dovada că îi trădează pe români", a apreciat ea. 

În acest sens, Firea a adăugat că s-ar fi aşteptat ca un premier să vorbească din sala de conferinţe de la Palatul Victoria despre autostrăzi, spitale sau şcoli. Primarul general a mai apreciat că social-democraţii au greşit când l-au susţinut pe Grindeanu, dar că vina îi aparţine acestuia, deoarece a trădat interesul naţional. 

"Din atâţia colegi de partid care puteau să fie prim-ministru, noi am mers pe recomandarea domnului preşedinte Dragnea, care a venit în CEx şi ne-a rugat să îl susţinem pe colegul nostru, să îl votăm să fie prim-ministru. (...) Eu cred că cel care a trădat interesul naţional şi interesul românilor care au votat PSD pentru a aplica planul de guvernare este domnul Grindeanu", a spus ea.

Vezi şi: Lia Olguţa Vasilescu iese la atac: Grindeanu, în mijlocul unei conspiraţii anti-PSD

Gabriela Firea a adăugat că regretă că nu a semnalat mai din timp anumite nerealizări ale Guvernului. În acest sens, a menţionat că a avut, joi seara, o şedinţă cu parlamentarii din Bucureşti şi Ilfov, dar şi cu reprezentanţii organizaţiilor de sector, care s-au declarat dezamăgiţi de faptul că în ultima jumătate de an proiectele vizând Capitala au fost ignorate. A mai precizat că, în acest moment, sunt blocate la Ministerul Culturii aproximativ o sută de cereri depuse în vederea efectuării unor reparaţii la străzi din centrul Capitalei. 

"Domnul prim-ministru în şase luni de zile nu şi-a găsit o oră în programul domniei sale să ne primească. Ne-a programat pentru data de 7 mai, a anulat acea întâlnire, a promis că ne reprogramează. Nici în ziua de azi nu ne-a mai invitat", a spus ea. 

Firea a adăugat că fără răspuns a rămas şi iniţiativa mai multor parlamentari, printre care şi Robert Cazanciuc, de a reuni şi susţine câteva proiecte prioritare pentru fiecare judeţ în parte. Ea a mai precizat că cele 96 de proiecte sociale şi economice au fost transmise premierului, dar că niciunul dintre ele nu a fost demarat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.