Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania pune la zid Ungaria: Migranţii sunt în centrul scandalului

ungaria ue steag

Tratamentul Greciei în privinţa migranţilor, în pofida condiţiilor precare de la Idomeni (în nordul ţării, la graniţa cu Macedonia), nu poate fi comparat cu cel de vara trecută al Ungariei, a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, citat de agenţia elenă de presă ANA.

Potrivit lui Seibert, Grecia doreşte şi - graţie sprijinului european - este tot mai mult în măsură să-i ajute pe migranţi la Idomeni. ''Guvernul german acţionează pentru o soluţie sustenabilă pentru toată Europa'', a declarat Seibert, estimând că planul Turciei ar putea fi un pas decisiv spre o politică europeană mai bună. Grecia şi Ungaria "nu pot fi comparate. La Budapesta, problema era de a evita o situaţie umanitară gravă creată deoarece Ungaria nu a făcut nici un efort de a-i ajuta pe acei oameni, ci de a-i împiedica să-şi continue drumul cu bilete de tren pe care le cumpăraseră deja'', a declarat Seibert. Situaţia din Grecia este total diferită. Situaţia de la Idomeni este cauzată de faptul că migranţii refuză să se deplaseze către locuri cu cazare mai bună amenajate de către autorităţile elene la o distanţă relativ mică, a explicat purtătorul de cuvânt german.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Interne, Tobias Plate, a afirmat, de asemenea, că ministrul german de interne Thomas de Maiziere i-a cerut adjunctului ministrului grec privind politica migraţiei Yiannis Mouzalas, la consiliul miniştrilor UE de joi, să spună exact de ce ajutor are nevoie Grecia, iar oficialul elen a promis că va trimite o listă. În opinia lui Seibert, propunerea turcă va intra în vigoare când va exista un acord între Uniunea Europeană şi Turcia, şi va fi valabilă pentru migranţii care ajung ilegal în Grecia din acel moment. Din acest motiv, a precizat Seibert, o problemă majoră ridicată la ultimul summit al Consiliului European a fost cea referitoare la necesitatea de a ajuta Grecia, astfel ca migranţii aflaţi deja în Europa să poată fi găzduiţi în mod adecvat, problemă ce va fi, de asemenea, discutată şi la următorul Consiliu European, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.