Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania. Unul dintre poliţiştii răniţi în atacul armat de ieri A MURIT

Unul dintre cei patru poliţişti răniţi miercuri în sudul Germaniei de un membru al 'Cetăţenilor Reichului', mişcare antirepublicană de extremă dreapta, a murit în cursul nopţii la spital, informează joi poliţia, citată de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Este vorba despre un membru al forţelor speciale în vârstă de 32 de ani, spitalizat miercuri în stare gravă şi al cărui deces a fost anunţat din greşeală în cursul serii de miercuri, fiind ulterior dezminţit.

Citeşte şi: ATAC armat în Germania. Patru poliţişti au fost răniţi

Unitatea din care făcea parte s-a deplasat miercuri la domiciliul lui Wolfgang P., în micul oraş bavarez Georgensmünd, pentru a confisca cele circa 30 de arme ale bărbatului de 49 de ani, pe care acesta le cumpărase legal, dar nu era considerat apt să le păstreze.

Îmbrăcat cu vestă antiglonţ, Wolfgang P., prezentat de presă ca un individ marginal şi conflictual, a deschis imediat focul asupra poliţiştilor, rănind doi dintre ei, în timp ce ceilalţi doi au fost răniţi în timpul arestării.

Citeşte şi: Incredibil de INDECENTĂ. Oferta Madonnei pentru fanii lui Clinton - VIDEO

El însuşi rănit uşor, suspectul a fost arestat şi va fi urmărit pentru 'crimă cu circumstanţe agravante', infracţiune pasibilă de o condamnare la închisoare pe viaţă, urmând să fie dus joi în faţa unui judecător.

Wolfgang P. se prezintă ca un 'Reichsbürger' (Cetăţean al Reichului), o nebuloasă estimată la mai multe mii de nostalgici ai Imperiului german, din care fac parte neonazişti, adepţi ai teoriei complotului şi dezamăgiţi ai Republicii cu credinţe ezoterice.

Citeşte şi: Igor Dodon promite federalizarea Republicii Moldova şi apropierea de Moscova

Supravegheaţi de multă vreme, aceşti 'Reichsbürger' sunt cunoscuţi în special pentru relaţiile lor agresive cu administraţia şi insensibilitatea lor la 'argumente raţionale', se menţionează într-o broşură tipărită în landul Saxonia-Anhalt.

Însă în iulie anul trecut Ministerul de Interne a alertat asupra 'potenţialului lor în creştere de perturbare', estimând 'că cel puţin o parte din mişcare nu se dă înapoi de la violenţe grave, putând să meargă până la crimă'.

Citeşte şi: Parlamentul din Venezuela a rămas fără curent în plină dezbatere despre...electricitate

La sfârşitul lui august, un fost 'Mister Germania' de 41 de ani, care se declara membru al aceleiaşi mişcări, a deschis focul asupra poliţiştilor unei unităţi speciale veniţi să îl expulzeze din casa sa din Reuden, rănind doi dintre ei. El a fost grav rănit şi arestat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.