Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, declarații de ULTIMĂ ORĂ. Cum se va modifica legea educației

Inquam Photos / George Călin
Inquam Sorin Grindeanu gesturi

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri că săptămâna viitoare se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis în ședința CSAT, iar o comisie pentru educație a Administrației Prezidențiale colaborează cu Ministerul Educației pentru elaborarea unui proiect de lege al educației până la sfârșitul anului 2017, care să fie „adaptată la realitățile României de astăzi”.

„Avem săptămâna viitoare un CSAT, o să vedem dacă ne întâlnim înainte sau după şedinţă (...) S-a început un lucru foarte bun la Administrația Prezidențială și anume acea comisie și am cerut Ministerului Educației ca împreună cu Administrația Prezidențială să lucreze la acest proiect de lege. Dar nu doar cele două instituții, cred că e necesară o dezbatere cât mai largă, astfel încât să adaptăm această lege la realitățile Românie de astăzi. Modificările (n.red anterioare, la legea educației) acestea de care aminteam s-au făcut fără acest dialog instituțional. Ca să avem o lege adaptată la realitățile din România avem nevoie de acest dialog. Termenul pentru elaborarea acestui proiect de lege este sfârșiul acestui an”, a spus premierul.

Referitor la bugetul care ar trebuie alocat Educației, premierul a declarat că finanțarea ar trebui să fie cât mai mare.

„Se dorește a avea 5% din PIB, problema este că e nevoie și de 2% pentru Apărare, e nevoie de foarte multe lucruri. Ținta este să avem o finanțare cât mai mare pentru Educație”, a spus Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.