Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german reacţionează după ce Marea Britanie a anunţat alegeri anticipate

mediafax
merkel

Guvernul german consideră că negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu ar trebui să fie afectate de planurile guvernului de la Londra de a organiza alegeri anticipate în iunie, transmit DPA şi Reuters, conform agerpres.

Cancelarul Angela Merkel a discutat marţi la telefon cu şefa guvernului britanic Theresa May după ce aceasta a anunţat convocarea de alegeri pentru 8 iunie, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a guvernului german Ulrike Demmer.

'Adevăratele negocieri' cu Londra vor începe după alegerile anticipate din UK

"Guvernul federal consideră că negocierile pot continua netulburate", a spus Ulrike Demmer. Potrivit acesteia, executivul de la Berlin nu se aşteaptă ca alegerile să interfereze cu procesul de negocieri cu Marea Britanie privind ieşirea din Uniunea Europeană.

Theresa May a anunţat marţi alegeri legislative anticipate pentru data de 8 iunie, estimând că aceasta este singura cale de a garanta stabilitatea politică pentru viitorii ani în timp ce Londra negociază ieşirea din Uniunea Europeană. Viitoarele alegeri legislative la termen erau prevăzute pentru 2020. Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, a afirmat că speră că alegerile legislative anticipate convocate de către premierul britanic vor duce la mai multă ''claritate şi responsabilitate'' în negocierile Marii Britanii cu Uniunea Europeană despre ieşirea regatului din blocul comunitar.

Coreea de Nord a difuzat imagini cu simularea unui atac asupra unui oraş american - FOTO/VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.