Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul îi va premia pe reprezentanţii României la Jocurile 'Invictus'

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis invictus

Premierul Mihai Tudose i-a felicitat, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, pe militarii răniţi în teatrele de operaţii care au participat la Jocurile 'Invictus' de la Toronto. Executivul urmează să aprobe o hotărâre în baza căreia participanţii la această competiţie să poată fi premiaţi. "Închei partea publică (a şedinţei de Guvern - n.r.) prin a felicita şi a ne manifesta şi pe această cale mândria pentru rezultatele deosebite obţinute în Canada de reprezentanţii României la 'Invictus'. (...) Acei oameni sunt campioni în fiecare zi, luptându-se cu handicapul căpătat pe teatrele de operaţiuni", a spus Mihai Tudose.

El i-a cerut reprezentantului MApN la şedinţa Executivului să ofere detalii despre măsurile avute în vedere. "Domnule prim-ministru, aşa cum ne-aţi propus săptămâna trecută, prezentăm azi o hotărâre de guvern prin care modificăm normele metodologice şi creăm cadrul necesar pentru a-i premia pe militarii răniţi în teatrele de operaţii care au participat la Jocurile 'Invictus' ", a precizat secretarul de stat în cadrul MApN, Mircea Duşa.

România a fost reprezentată, în premieră, la Invictus Games Toronto - 2017, în perioada 23 - 30 septembrie, de 15 sportivi, militari răniţi sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operaţii sau în ţară, la şapte discipline sportive - tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăţi, canotaj în sală la simulator, volei din şezut şi ciclism, conform Agerpres.

Echipa României, formată din Ionuţ Butoi, Dorin Petruţ şi Nicuşor-Augustin Pegulescu, a câştigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound, iar Ionuţ Butoi a obţinut şi medalia de argint în finala de tir cu arcul. Totodată, locotenentul Ciprian Iriciuc a obţinut medalia de bronz la proba de canotaj în sală în cadrul Jocurilor Paralimpice "Invictus", iar maiorul Laurenţiu Şerban - medalia de bronz la proba de 1.500.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.