Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în Parlament: Senatorii și deputații lipsesc de la serviciu

plen

Sărbătorile Pascale sunt un prilej de chiul pentru parlamentarii români. Dacă Liviu Dragnea se lăuda, în momentul în care a ajuns șef în PSD, că îi va taxa pe deputații și senatorii PSD care vor lipsi de la ședințe, se pare că a uitat promisiunile. La fel și în cazul liderilor PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Liberalii dau și ei dovadă că e mai bine acasă, decât la serviciu, unde au candidat de bunăvoie, fără a fi trimiși obligați de către alegători.

Dacă azi au fost câțiva parlamentari, în zilele următoare Camera Deputaților și Senatul vor fi închise, pentru că nu va mai da nimeni prin Parlament. La Cameră, deputații au fost și au discutat doar despre înlăturarea lui Valeriu Zgonea, apoi au plecat acasă. De altfel, ședinţa Senatului de marţi a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Citește și: Asta e CEA MAI SCUMPĂ construcție de pe pământ / VIDEO

Senatorul liberal Liviu Paşca a solicitat verificarea prezenţei şi s-a constatat că sunt prezenţi doar 59 de senatori, cvorumul de lucru fiind de 82 de senatori. Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat închisă şedinţa.

Pe ordinea de zi se afla şi dezbaterea ordonanţei de urgenţă privind interceptările, la care comisiile juridică şi de constituţionalitate ale Senatului au dat raport de respingere.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a fost prezentă în plenul Senatului pentru a susţine ordonanţa care are termenul de adoptare tacită 5 mai, însă acest punct nu a mai fost luat în dezbatere din lipsa cvorumului.

Citește și: GAFĂ făcută de Klaus Iohannis: Biserica Ortodoxă o consideră la limita ereziei

Senatorii trebuiau să dea votul final, în calitate de Cameră decizională, la Ordonanţa de urgenţă 4/2016 care reglementează acordarea de către universităţi a titlului de doctor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.