Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

I se RETRAGE susținerea lui Donald Trump? Miliardarul e în CONFLICT cu liderii Partidului Republican

Donald_Trump_August_2015

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, refuză să susţină realegerea unor lideri ai partidului şi pierde la rândul său sprijinul unor personalităţi de dreapta, care sunt gata să încalce o regulă nescrisă şi să o voteze pe Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat. Reuters şi AFP rezumă ultimele evoluţii din campania electorală agitată a lui Trump.

Citește și: S-a stabilit cât trebuie să dureze o partidă de sex

Potrivit Reuters, conflictul lui Trump cu liderii Partidului Republican a fost declanşat de atacurile candidatului la adresa părinţilor unui militar american căzut la datorie. Tensiunile au escaladat până la refuzul aspirantului la Casa Albă de a susţine realegerea congresmanului Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, şi a senatorului John McCain, fost candidat prezidenţial. Agenţia de presă menţionează două surse din partid care ar fi declarat că preşedintele Comitetului Naţional Republican, Reince Priebus, este furios pe Trump. Una din surse ar fi spus că Priebus "simte că e luat de prost". Reuters reaminteşte că el a fost cel care a făcut cele mai mari eforturi de a-l aduce pe outsiderul Donald Trump pe linia tradiţională a partidului.

Citește și: Iubire ca-n România: Un artist căsătorit are amantă cu 32 de ani mai tănără și are și 3 copii cu două femei

Ryan - republicanul cu cea mai înaltă poziţie câştigată prin alegeri, McCain şi Chris Christie, guvernatorul statului New Jersey şi un aliat vechi al lui Trump, au fost printre cei care s-au delimitat public de acesta după atacurile sale la adresa părinţilor căpitanului Humayun Khan din armata SUA, musulman, ucis de o explozie în 2004 în Irak, în timp ce încerca să-şi protejeze camarazii. Părinţii militarului, soţii Khan, de origine pakistaneză, au urcat pe scena Convenţiei Naţionale Democrate care a desemnat-o pe Hillary Clinton drept contracandidată a lui Trump şi i-au reproşat acestuia promisiunile de a interzice temporar intrarea musulmanilor în SUA. Răspunsul lui Trump, sub formă de postări pe Twitter şi declaraţii pentru mass media timp de mai multe zile, au fost condamnate vehement de democraţi şi considerate deplasate chiar şi în tabăra republicană.

Citește și: Analist politic: România e într-o stare de alarmă

AFP afirmă că la republicani a fost încălcat tabuul votului pentru candidatul democrat. Totuşi, cei mai mulţi aleşi republicani din Congres continuă să susţină formal candidatura lui Trump sau afirmă că nu vor vota nici cu acesta, nici cu Clinton.

AFP citează televiziunea ABC, care a relatat ca şi Reuters despre reacţia lui Priebus, şi televiziunea NBC, potrivit căreia mai mulţi republicani influenţi, printre care fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, sunt gata să discute direct cu Donald Trump pentru a-l aduce la ordine.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în Rusia: Deputați și alți oameni importanți făceau sex cu femei furnizate de o moldoveancă! Femeia a fost UCISĂ

Şi congresmanul republican Newt Gingrich este menţionat de AFP printre criticii lui Trump. Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, care a încercat în 2012 să obţină nominalizarea Partidului Republican drept candidat la preşedinţia SUA, a declarat că "Trump se comportă ca şi cum ar fi încă la alegerile primare, când erau 17 candidaţi. Trebuie să facă tranziţia şi să devină un potenţial preşedinte al Statelor Unite, ceea ce reprezintă un nivel mult mai dificil".

Citește și: Cel mai mare traficant de cocaină din lume a fost prins: Cum a încercat să scape

Donald Trump l-a concediat luni pe Ed Brookover, un consilier responsabil cu legătura dintre campania sa electorală şi Comitetul Naţional Republican. Reuters reaminteşte că, împreună cu comitetul, candidatul a strâns în luna iulie donaţii de 80 de milioane de dolari pentru campanie.

Reuters notează că media sondajelor de opinie naţionale recente, calculată de RealClearPolitics, este de 46,5% din alegători pentru Clinton şi 42% pentru Trump, informează agerpres.ro.

Citește și: DEZVĂLUIRILE lui Cozmin Gușă despre Ion Iliescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.