Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI ȘOCANTE: Peste 50 de persoane MASACRATE în Etiopia - VIDEO

www.libertatea.ro

O adevărată tragedie s-a produs în Etiopia. Cel puțin 50 de oameni au murit într-o busculadă de la un festival religios din regiunea etnică Oromiya.

Forţele de securitate etiopene au tras focuri de avertizare şi au lansat gaze lacrimogene la un festival religios anual, în încercarea de a-i dispersa pe protestatarii antiguvernamentali, conform Digi 24.

Mii de persoane s-au adunat duminică în localitatea Bishoftu, situată la circa 40 de kilometri de metropola Addis Abeba, pentru a participa la festivalul anual al recunoştinţei Irreecha.

Citește și: Masacru în China: Un bărbat și-a ucis PĂRINȚII, plus alți 17 vecini

Participanţii la festivalul religios au scandat slogane precum „Avem nevoie de libertate!” şi „Avem nevoie de justiţie”. De asemenea, protestatarii antiguvernamentali i-au împiedicat pe bătrânii comunităţii să-şi ţină discursurile tradiţionale.

O parte dintre protestatari au ridicat în aer drapelul roşu, verde şi galben al Frontului Oromo de Eliberare, o grupare catalogată drept organizaţie teroristă de către executivul etiopian.

După ce forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene şi au tras în aer focuri de armă, miile de protestatari au încercat să fugă şi s-a creat o busculadă, iar câteva zeci de persoane s-au împiedicat ţi au căzut într-un şanţ adânc.

Martorii susţin că au fost scoase câteva zeci de victime, care nu prezentau niciun semn de viaţă. De asemenea, circa 20 de persoane aparent decedate au fost urcate în remorca unor camioane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.