Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCENDIAR - Cum a fost albit Liviu Dragnea de Rise Project în chestiunea Afacerile din Brazilia

Liviu Dragnea CEx PSD

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie despre costurile enorme investite în cadrul investigației privind afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia, anchetă publicată de RISE Project și care promitea un material care să arunce în aer scena politică și socială din România. Cu toate acestea, spune Cristoiu, investițiile acestei anchete nu au dat rezultate, fiindcă nu s-a putut demonstra că Dragnea a întreprins afaceri în America de Sud.

Deputat PSD, denunțat de revoluționari în dosarul Mineriadei

„Cine a cheltuit? Rise Project sau SIE? Site-ul Rise Project a publicat în două numere consecutive – cel din 1 martie şi cel din 2 martie 2017 – o amplă anchetă despre Afacerile din Brazilia ale lui Liviu Dragnea. Primul material se numea Dragnea, fortăreaţa din Brazilia şi anunţa dezvăluiri senzaţionale prin afirmaţii gen Am mers pe urmele afacerilor din Brazilia ale unui milionar rom'n care s-a sinucis în avion şi am dat de oamenii lui Dragnea, iar al doilea, Dragnea – milionul dispărut.

Tranzacţia GIGANT la sfârşit de primăvară: Ce se va întâmpla cu RCS-RDS

Afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia au constituit, pînă la publicarea acestei anchete, o legendă intensă în circulaţie prin redacţii, sedii de partid, pe Facebook şi la bodegi amenajate în marginea Drumurilor europene.
Cînd venea vorba de Liviu Dragnea, şoptitorul îşi compunea o faţă misterioasă, după care rostea, cu o voce din gîtlejul de cauciuc:
Să vezi însă cînd vor ieşi la iveală Afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia!
Mie cel puţin mi s-a spus de mulţi binevoitori, în Părculeţul de la BAR, unde nu ajung interceptările, că Liviu Dragnea a fost prins cu mîţa în sac de Binom cînd s-a anchetat averea lui Costel Comana, sinucisul în avion spre Costa Rica, că o mare parte din averea mortului e a şefului PSD, că e şantajat cu Afacerile din Brazilia, că să vedeți lovitură dată șefului PSD cînd o să iasă la iveală Dosarul acesta.
Cînd a apărut primul material pe Rise Project, mulţi s-au grăbit să mă avertizeze că ăsta e doar începutul. Al doilea şi al treilea şi al patrulea vor fi zguduitoare şi-l vor scoate pe Liviu Dragnea din joc.
Primul material lăsa să se înţeleagă că al doilea va fi o lovitură mortală.
În Presa de azi – se ştie – nu merită din punct de vedere financiar nici să investighezi cine fură cu sulul hîrtia igienică de la toaleta redacției. O investigaţie cere bani, talent, timp pierdut şi suprafaţă tipografică însemnată. Efectul în plan comercial e minim. Cu bani infinit mai puţini, o ştire despre stafia din Medgidia, născocită la bufet, aduce tiraj, rating şi prin asta bani.
Primul material din Rise Project sugera o investigaţie pentru care se cheltuise enorm, dacă nu cumva informaţiile şi documentele fuseseră procurate de unitatea de la SIE în colaborare cu cea de la SRI.
Toată lumea era convinsă că al doilea material va avea un efect politico – juridic în stare să justifice banii şi energia cheltuite:
Liviu Dragnea va demisiona în direct înainte de a-şi face harakiri sau, în cel mai bun caz, va fi convocat la DNA.
A apărut şi al doilea material.
Nu s-a întîmplat nimic.
Liviu Dragnea n-a catadicsit nici măcar să se explice într-o conferinţă de Presă.
Raţa mecanică de la Cotroceni n-a măcănit nici pîs. Nimeni din PSD nu i-a cerut lui Liviu Dragnea demisia. Nici măcar talk-show-uri nu s-au făcut pe bandă rulantă.
Parcă Rise Project ar fi scris că Liviu Dragnea l-a cumpărat pe Florin Salam în ediție de lux scoasă de Humintas cu prefață de Lucian Boia.
Nu-i nimic! au zis, optimişti, adversarii lui Liviu Dragnea.
O să vină al treilea material.
O să vină Nucleara! cum ar spune, gîtuite de emoţie, fătucele de la televiziunile de ştiri.
Au trecut de atunci două săptămîni.
Al treilea material – Nucleara! – n-a mai venit.
Lui Liviu Dragnea nu i s-a întîmplat nimic în urma unei anchete de presă care a presupus investiţii materiale şi umane ieșite din comun.
Nu i s-a întîmplat nimic rău, desigur.
Pentru că ceva bun i s-a întîmplat.
S-a spulberat legenda Afacerilor sale din Brazilia.
Și uite așa, cu costuri enorme- fie ale redacției, fie ale SIE-, Liviu Dragnea a fost albit în chestiunea Afacerile din Brazilia.”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.