Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, atacat din cauza moscheii din Bucureşti: Cine i-a 'sărit în cap' preşedintelui

Declaraţiile pro moschee ale lui Klaus Iohannis din Turcia au stârnit reacţii extrem de negative în România. Un fost ministru de externe îl pune la zid pe şeful statului. Teodor Meleşcanu, este de părere că discuţiile legate de construirea unui lăcaş de cult musulman la Bucureşti reprezintă unul din marile neajunsuri ale pregătirii vizitei lui Klaus Iohannis în Turcia, deoarece poate genera reacţii negative. În viziunea sa, "nu era momentul potrivit pentru a discuta această temă".

Citeşte şi: Onţanu e în arest, UNPR în salonul de nunţi: Cine se bate pentru locul lăsat liber de Gabriel Oprea

"Din punctul meu de vedere, în contextul actual, după atentatele din Belgia şi din Franţa, eu personal consider că nu era momentul potrivit pentru a discuta această temă a moscheei la Bucureşti, care riscă să creeze reacţii negative", a afirmat, vineri, la Arad, Meleşcanu. În opinia acestuia, discuţiile legate de construirea lăcaşului de cult musulman în Capitală reprezintă "unul dintre marile neajunsuri ale pregătirii vizitei preşedintelui României" în Turcia. "Avem probleme mult mai importante în relaţia cu Turcia decât acest subiect, care riscă să creeze reacţii", a spus fostul ministru.

Citeşte şi: Pericol imens la graniţele România: 'Rusia va începe o ofensivă nemiloasă'

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte construirea moscheei, Meleşcanu este de părere că ideea este bună, în contextul în care "toate marile religii monoteiste îndeamnă la iubire, la toleranţă". "Din punctul meu de vedere nu e un lucru rău şi, dacă nu facem acest proiect, riscăm să prolifereze aşa-zisele moschei private, prin apartamente, numai în Bucureşti sunt vreo 35, ceea ce e un lucru mult mai rău decât de a avea undeva un centru care este bine stabilit, cunoscut de toată lumea, inclusiv de organele de specialitate şi poate fi avut sub monitorizare", a adăugat Meleşcanu, conform mediafax.

Vezi şi: Alina Petre, avertisment pentru Crin Antonescu: 'Să-şi întrebe soţia'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.