Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu pune 'TUNURILE': 'Și-a deconspirat GRAVE slăbiciuni'

cristoiu

Ion Cristoiu a scris pe blog-ul său despre situația partidului USR și despre inițiativele sale. Jurnalistul critică absența unei minime organizări din interiorul partidului și lipsa unei ideologii, susținând că formațiunea politică nu are structuri puternice și că activitatea parlamentară a acesteia lasă de dorit.

"Oricum, sigur e că după victoriile de la locale și de la parlamentare, USR și-a deconspirat grave slăbiciuni. Două dintre cele mai importante pot fi trecute la capitolul Negativ din bilanțul lui Nicușor Dan.

Citește și: Statul corupt trece pe o treaptă nouă de accelerație

Prima și cea mai importantă se referă la absența minimei organizări. Partidul n-are structuri puternice în teritoriu, conduse de personalități sau măcar personalități în ascensiune, capabile să extindă rețeaua de militanți și în orășele şi la sate. La cea mai simplă întrebare gen, care e șeful organizației locale dintr-un județ, chiar și dintr-unul puternic politizat, nici măcar militanții UR n-ar putea răspunde.

O firavă organizare se întîmplă și la centru. USR, ca partid parlamentar, are grupuri în ambele Camere, are șefi în toate structurile Parlamentului. Activitatea parlamentară a partidului lasă impresia de la voia întîmplării sau mai bine zis de la voia fiecărui parlamentar. Multe dintre aceste inițiative ale parlamentarilor frizează jenantul, cum ar fi de exemplu dormitul în Parlament, protestele de tip ONG-ist, culesul alimentelor din pubele. Astfel de inițiative sînt bune la notorietatea de Facebook sau la știrile pitorești. De la un partid parlamentar, alegătorii așteaptă însă inițiative despre viața cotidiană, despre dezvoltarea și modernizarea țării, nu despre cum se iese în prim plan în chip de starletă. Scorul bun obținut la cele două alegeri și-a avut temeiul în noutatea întruchipată de USR pe o scenă politică dominată de formațiuni tradiționale, dar și în speranța unei părți a electoratului – îndeosebi cel tînăr – într-un altfel de a face politică.

Adevăratul examen pentru un partid rămîne însă prestația după alegeri, mai ales cînd el a reușit să pătrundă în structurile Puterii.

Pînă acum nu se poate vorbi pe plan local și central de o inițiativă parlamentară serioasă, care să definească USR după alegeri, ca partid pătruns în structurile Puterii.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu face un anunț crucial pentru pensionari: De ce ar putea beneficia aceștia, de la 1 octombrie

(...) Cele două slăbiciuni se sprijină reciproc. Absența unei minime organizări, care înseamnă și absența unei minime discipline, a dus la soluția ambiguității, a adoptării tuturor pozițiilor, pentru a împăca pe toată lumea.

Programul unui partid care vrea să conteze pe scena noastră politică trebuie să fie conceput încît electoratul să știe ce va face partidul respectiv dacă va ajunge la Putere.

De un asemenea Program duce lipsă USR", a scris jurnalistul pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.