Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iran. 70 de persoane sunt condamnate pentru SPIONAJ

Şaptezeci de persoane au fost încarcerate pentru "spionaj" la Teheran, a afirmat procurorul general al oraşului, potrivit Mizanonline, agenţia de presă din subordinea autorităţii judiciare iraniene, relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.

"Cei 70 de condamnaţi pentru spionaj, care îşi execută pedeapsa în închisori din Teheran (...), au transmis duşmanilor informaţii despre ţară din diferite domenii, inclusiv nuclear, militar, politic, social şi cultural", a declarat marţi seara procurorul, Abbas Jafari Dolatabadi.

Citeşte şi: Cartea scrisă de Hitler, Mein Kampf, într-o nouă versiune, are mare succes editorial în Germania

El nu a precizat identitatea celor condamnaţi, durata pedepselor sau căror ţări "inamice" au furnizat aceştia informaţii.

Este pentru prima oară când autoritatea judiciară iraniană informează cu privire la un număr atât de mare de persoane condamnate pentru spionaj.

La 18 octombrie 2016, procurorul general al Teheranului afirmase că şase persoane au fost condamnate la zece ani de închisoare pentru "spionaj" în beneficiul SUA. Aceştia erau omul de afaceri iraniano-american Siamak Namazi, tatăl său Mohammad Bagher Namazi, de 80 de ani, Nezar Zaka (libanez) şi alţi trei iranieni Farhad Abd-Saleh, Kamran Ghaderi şi Alireza Omidvar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.