Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul face presiuni asupra noii administrații americane pentru mutarea ambasadei la Ierusalim

Pinterest
israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a reafirmat duminică dorinţa de a vedea ambasada Statelor Unite transferată din Tel Aviv la Ierusalim, această declaraţie intervenind înaintea primei sale întâlniri cu preşedintele american Donald Trump, potrivit AFP.

Vezi și: MASACRU provocat de americani într-un atac masiv cu drone în Yemen/ VIDEO

Îndepărtându-se de linia tradiţională urmată de SUA, Donald Trump a promis să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului şi să transfere acolo Ambasada SUA, spre indignarea palestinienilor şi a majorităţii comunităţii internaţionale. 

"Ambasada Statelor Unite trebuie să fie aici în Ierusalim", a declarat Netanyahu la şedinţa săptămânală a cabinetului său de miniştri, potrivit unui comunicat emis de biroul său de presă. 

"Ierusalimul este capitala Israelului şi ar fi bine ca ambasada SUA să nu fie singura care se stabileşte acolo şi ca toate ambasadele să facă acelaşi lucru. Eu cred că, în timp, majoritatea ambasadelor se vor stabili aici în Ierusalim", a adăugat el, potrivit AFP. 

Fostul secretar de stat american John Kerry a avertizat recent împotriva riscului unei "explozii absolute în regiune", în caz de relocare a ambasadei. 

Dar la 22 ianuarie, Casa Albă părea să respingă ipoteza unui anunţ iminent asupra unui astfel de transfer. "Suntem la începutul procesului, chiar înaintea discutării acestui subiect', a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer. 

Israelul consideră întregul Ierusalim, inclusiv partea de est cucerită şi anexată în 1967, drept capitala sa indivizibilă. Circa 200.000 de israelieni trăiesc în cartierele colonizate în Ierusalimul de est.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.