Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IT-istul rus, bănuit că l-a ajutat pe Trump să câştige alegerile, a fost ARESTAT în Spania

Confilegal
hacker

Un informatician rus, Piotr Levaşov, a fost reţinut vineri la Barcelona, au informat duminică surse din poliţia spaniolă, iar arestarea sa a intervenit la solicitarea SUA într-un caz de criminalitate cibernetică, susţine soţia acestuia, potrivit AFP, transmite agerpres.

Levaşov a fost "arestat" la Barcelona de agenţi ai unităţii de anchete tehnologice a poliţiei spaniole în urma unei solicitări internaţionale, a indicat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine din această ţară.

Mărturii ale creştinilor care au supravieţuit atentatelor din Egipt

Această sursă, care nu a precizat motivul reţinerii, a adăugat că rusul a fost transferat la Madrid şi pus la dispoziţia Curţii Penale şi Administrative Naţionale (Audiencia Nacional), instanţa responsabilă de cazurile deosebit de complexe, care implică terorism şi dosare financiare.

Consulatul Rusiei în Spania a confirmat această informaţie.

Întrebată de canalul de stat rus de televiziune RT (ex-Russia Today), Maria Levaşova a afirmat că soţul său a fost arestat "la solicitarea autorităţilor americane, urmând să fie extrădat, într-un caz de criminalitate cibernetică".

Potrivit declaraţiilor sale difuzate de RT şi care nu au putut fi confirmate în mod independent, poliţia i-ar fi spus dnei Levaşova că "un virus care pare să fi fost creat de soţul meu ar avea legătură cu victoria lui (Donald) Trump" în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie trecut.

Papa Francisc, declarație ȘOC: Folosirea telefonului în timpul mesei reprezintă începutul războiului

Dar nici poliţia spaniolă şi nici consulatul rus nu au precizat motivul arestării informaticianului Levaşov, specifică AFP.

Rusia a fost acuzată de serviciile de informaţii americane de amestec în alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA în favoarea lui Donald Trump. Acesta din urmă a negat de mai multe ori orice fel de complicitate cu Moscova.

La mijlocul lunii ianuarie, un alt informatician rus căutat de SUA, Stanislav Lisov, a fost arestat pe aeroportul El Prat din Barcelona şi a fost pus la dispoziţia Curţii Penale şi Administrative Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.