Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ivanka Trump: Primirea de refugiaţi sirieni, un subiect ce merită dezbătut

Ivanka Trump

Ivanka Trump estimează că primirea de refugiaţi sirieni în SUA merită să fie dezbătută, marcând astfel diferenţa faţă de tatăl său, preşedintele Donald Trump, a cărui consilieră este, informează miercuri AFP. 'Cred că suntem în faţa unei crize umanitare mondiale, pentru care trebuie să ne unim şi să o rezolvăm', a declarat ea într-un interviu realizat de la Berlin şi difuzat miercuri dimineaţă de postul NBC.

Înseamnă aceasta că vor fi primiţi refugiaţi sirieni pe teritoriul SUA? 'Acest lucru trebuie să facă parte din discuţie, însă nu va fi suficient', a răspuns fiica mai mare a lui Donald Trump. Cea care ocupă neobişnuitul rol de 'Primă Fiică' la Casa Albă a subliniat în trecut că nu va ezita să-şi exprime opiniile dacă acestea vor fi diferite de cele ale preşedintelui SUA pe care îl consiliază. 'Atunci când nu sunt de acord cu tatăl meu, el o ştie, şi eu mă exprim cu toată sinceritatea', a spus Ivanka Trump la începutul lui aprilie.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a promis constant, în numele luptei împotriva terorismului, închiderea frontierelor americane în faţa refugiaţilor care fug din calea războiului din Siria. Decretul privind migraţia semnat de Trump şi care pentru moment este blocat de justiţie interzice intrarea pe teritoriul SUA timp de trei luni a cetăţenilor din şase ţări majoritar musulmane, printre care Siria. Decretul iniţial, care a fost modificat, prevedea o interzicere fără limite temporale pentru intrarea de refugiaţi sirieni pe teritoriul SUA, conform Agerpres.

Războiul din Siria a declanşat cea mai gravă criză umanitară de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu peste 320.000 de morţi şi milioane de refugiaţi. Mai mult de cinci milioane de oameni, un sfert din populaţia Siriei, au fugit din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.