Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia amână un summit cu China şi Coreea de Sud

Guvernul nipon a anunţat marţi amânarea pentru 2017 a unui summit trilateral pe care îl avea programat cu Beijingul şi Seulul, ca urmare a destituirii preşedintei sud-coreene Park Geun-Hye, informează AFP, potrivit agerpres.

"Aveam prevăzut să organizăm summitul până la sfârşitul anului, însă, din diverse motive, am decis să-l replanificăm şi să-l desfăşurăm într-un moment oportun anul viitor", a declarat pentru presă ministrul japonez al afacerilor externe, Fumio Kishida.

Citeşte şi: Noul rege thailandez IARTĂ aproape 150.000 de deţinuţi

Liderii celor trei ţări au avut o ultimă întrevedere în noiembrie 2015, o reuniune puternic simbolică, dat fiind disputele, istorice şi teritoriale, care opun aceste puteri.

Preşedinta sud-coreeană Park Geun-Hye şi premierii nipon şi chinez, Shinzo Abe şi Li Keqiang, şi-au exprimat la acea dată dorinţa de a relua cooperarea, cu ocazia unei întrevederi la Seul.

Aceste trei cele mai mari economii din Asia de Nord-Est au lansat în urmă cu opt ani principiul unui summit anual. Însă, din cauza tensiunilor, nu a avut loc nici o reuniune trilaterală în perioada 2012-2015.

Citește și: Italia: Paolo Gentiloni anunţă componenţa noului guvern

În acest an, summitul trebuia să aibă loc între 19 şi 20 decembrie, la Tokyo, potrivit unor surse guvernamentale citate de presa locală. Însă, desfăşurarea lui a fost compromisă de destituirea, vineri, de către deputaţii sud-coreeni, a preşedintei Park Geun-Hye, consecinţă a unui uriaş scandal de corupţie care a scos în stradă milioane de oameni şi a paralizat guvernul de la Seul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.