Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia: Un militar american este căutat în mare după prăbuşirea avionului său

avion de lupt f 35

Echipe de salvatori căutau joi un militar american dispărut miercuri seara în accidentul unui avion de vânătoare în largul coastelor de sud-vest ale Japoniei, relatează AFP.

"Eforturile de căutare a pilotului, care s-a catapultat dintr-un F/A-18 al Marinei pe 7 decembrie, s-au întins pe o rază mai amplă şi mobilizează mai multe mijloace de salvare pe măsura venirii zorilor", a declarat joi dimineaţa corpul marinei americane, într-un comunicat.

Citește și: Cuba speră că Trump 'va lua în considerare' progresele diplomatice din timpul lui Obama

"Eforturile bilaterale de căutare şi salvare au continuat toată noaptea şi armata americană a lucrat în strânsă colaborare" cu forţele de autoapărare japoneze, adaugă comunicatul, care precizează că Japonia a deplasat patru nave şi opt avioane.

Un alt avion de vânătoare participa la aceeaşi misiune ca aparatul căzut la circa 90 de kilometri în largul prefecturii Kochi, a indicat ministerul japonez al Apărării, anunță Agerpres.

Avionul accidentat făcea parte din cele staţionate la baza aeriană Iwakuni, una din cele mai mari din Japonia, ţară unde sunt detaşaţi în total în jur de 47.000 soldaţi americani. Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, se află în vizită în arhipelag în cadrul ultimului său turneu în Asia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.