Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian King, vizită la Centrul de Comandă şi Control al IGPF: A reafirmat sprijinul pentru aderarea României la Schengen

reuters
Julian King

Comisarul european pentru Securitatea Uniunii, Julian King, a reafirmat luni sprijinul pentru aderarea ţării noastre la Schengen, având în vedere că toate condiţiile tehnice au fost îndeplinite, şi a reiterat apelul preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, referitor la faptul că acest spaţiu de liberă circulaţie ar trebui deschis imediat României şi Bulgariei. Declaraţiile au fost făcute în timpul vizitei la Centrul de Comandă şi Control al Poliţiei de Frontieră din România, informează un comunicat al IGPF.

Potrivit sursei citate, secretarul de stat în MAI Daniel Robert Marin a avut luni o întrevedere cu Julian King, la care a participat şi inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor general de poliţie Ioan Buda. Cu această ocazie au fost abordate subiecte de interes maxim de pe Agenda Europeană legate de portofoliul comisarului: asigurarea securităţii interne la nivelul Uniunii Europene, combaterea terorismului, interoperabilitatea şi sistemele de schimb de informaţii.

Oficialul român a subliniat importanţa acţiunilor care vizează îmbunătăţirea securităţii cetăţenilor europeni. În acest sens, secretarul de stat român a exprimat sprijinul pentru optimizarea schimbului de informaţii la nivel european, considerând că acest lucru va avea un efect direct asupra eficienţei măsurilor de combatere a ameninţărilor teroriste. Comisarul european şi secretarul de stat din MAI şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la evoluţia ameninţării teroriste din ultimii ani, convenind printre altele asupra necesităţii consolidării schimbului de informaţii şi asigurării interoperabilităţii bazelor de date pentru combaterea acestui fenomen.

Comisarul Julian King a subliniat importanţa şi eficacitatea instrumentelor, precum şi a politicilor UE în sprijinirea statelor membre în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, a radicalizării, a crimei organizate şi a criminalităţii informatice. Comisarul a vorbit şi despre eforturile care mai trebuie întreprinse în vederea asigurării unei cooperări eficiente pentru Securitatea Uniunii, conform Agerpres. Oficialul european a subliniat, de asemenea, activitatea sa în calitate de comisar pentru Securitatea Uniunii, în scopul sprijinirii statelor membre în închiderea spaţiului în care acţionează teroriştii şi al prevenirii radicalizării, precum şi în ceea ce priveşte securitatea informatică, teme stabilite ca priorităţi în discursul preşedintelui Jean-Claude Juncker privind starea Uniunii, se mai arată în comunicatul IGPF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.