Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kerry şi Lavrov au discutat telefonic cooperarea în Siria

Cooperarea diplomatică între Statele Unite şi Rusia în privinţa Siriei este "la terapie intensivă, dar încă mai are puls", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington vineri, după o convorbire telefonică între secretarul de stat american John Kerry şi omologul său rus, ministrul de externe Serghei Lavrov.

Citeşte şi: Rudele victimelor accidentului MH17, APEL la Putin: 'Fii bărbat și recunoaște'

Cei doi nu au înregistrat progrese semnificative, dar au lăsat deschisă comunicarea pentru contacte ulterioare, a informat purtătorul de cuvânt Mark Toner, citat de Reuters. El a adăugat că SUA sunt "la un pas" de suspendarea contactelor bilaterale cu Rusia privind Siria.

Citește și: Președintele care l-a numit 'fiu de curvă' pe Obama șochează din nou: Se compară cu HITLER

La Moscova, ministerul de externe a făcut cunoscut după convorbirea dintre Kerry şi Lavrov că Rusia este gata să "normalizeze" situaţia la Alep, unde armistiţiul convenit cu SUA ar fi fost încălcat în repetate rânduri de forţele conduse de grupul cunoscut anterior sub numele de Frontul Nusra. "Partea rusă şi-a reafirmat deschiderea pentru continuarea analizei unor posibilităţi suplimentare, alături de partenerii americani, pentru normalizarea situaţiei la Alep", se arată într-un comunicat postat pe site-ul de internet al ministerului.

Citeşte şi: Ghiţă reacţionează dur la interviul lui Kovesi: 'Minte şi manipulează'

Moscova acuză Washingtonul că nu a reuşit să separe opoziţia moderată din Siria de grupurile teroriste, ceea ce a permis Frontului Nusra să se ascundă în spatele altor grupări, cu care SUA cooperează.

Convorbirea telefonică dintre cei doi şefi ai diplomaţiilor a avut loc la o zi după ce Kerry afirmase că nu are rost să continue negocierile, "în contextul genului de bombardamente" care au loc în Siria.

Citește și: Victor Ponta îl 'deconspiră' pe Dacian Cioloș

Vineri, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Mihail Bogdanov, a afirmat că militarii ruşi şi americani se întâlnesc zilnic şi fac schimb de informaţii despre situaţia din Siria. El a avertizat că ar fi "absolut contraproductiv" ca SUA să doteze opoziţia siriană cu sisteme portabile de apărare antiaeriană şi a respins categoric acuzaţiile americane că Rusia ar bombarda forţele de opoziţie, transmite agenţia RIA, preluată de Reuters, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.