Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Kievul şi Moscova sunt departe de soluţionarea crizei din Ucraina'

ucraina rusia

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a afirmat miercuri că Moscova şi Kievul au încă poziţii diferite privind ''foaia de parcurs'' pentru aplicarea acordului de la Minsk ce are drept scop încheierea conflictului în estul Ucrainei, relatează agenţia Xinhua.

''În ce priveşte situaţia actuală, nu avem o viziune comună, o viziune unanimă privind 'foaia de parcurs' cu Rusia'', a declarat presei şeful diplomaţiei ucrainene.

Citește și: Barack Obama și UE pregătesc LOVITURA SUPREMĂ pentru Rusia: Totul se decide în Europa

Chestiunile referitoare la securitate şi modalitatea organizării de alegeri locale în estul Ucrainei rămân principalele puncte de blocaj în negocieri, potrivit ministrului.

Viitoarea reuniune la nivel de miniştri de externe în ''Format Normandia'' (Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa) ar putea avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, a precizat Klimkin, adăugând că data exactă a întâlnirii nu a fost încă stabilită.

''Formatul Normandia'' este un grup diplomatic înfiinţat pentru soluţionarea crizei din Ucraina în conformitate cu acordul de pace încheiat la Minsk (Belarus) în februarie 2015, anunță Agerpres.

Conflictul armat dintre trupele guvernamentale şi insurgenţii separatişti din regiunea Donbas, în estul Ucrainei, s-a soldat din aprilie 2014 cu peste 9.600 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.