Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj direct pentru românii din Marea Britanie: Ce li se va întâmpla

parlament anglia

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ce îi așteaptă pe românii din Marea Britanie în viitorul apropiat. Londra amenință cu ieșirea din Uniunea Europeană dacă nu i se acceptă condițiile referitoare la est-europeni.

”Pornim de la două idei principale. Marea Britanie trebuie să rămână în UE. A doua soluţie: românii care trăiesc în Marea Britanie să nu ajungă în situaţia în care să fie discriminaţi. Pachetul de modificări prezentat de domnul Tusk şi negociat cu domnul Cameron sunt convergente cu opţiunile noastre.

Citește și: Mihai Gâdea anunţă o nouă plimbare a fanilor Antena 3: Când și unde are loc

Nu acceptăm în niciun fel ca libera circulaţie să fie pusă sub semnul întrebării. Nu putem accepta ca cineva care vine din Românei este trat altfel decât cineva care vine din Spania, spre exemplu. Cât despre zona benefiicilor sociale, UE nu este o uniune socială. Beneficiile sociale şi modul în care sunt acordate ele sunt stabilite la nivel naţional. Nu putem noi impune un anumit sistem social în alt stat. Însă, niciunde românii nu pot fi discriminaţi. Noi suntem dispuşi să acceptăm anumite schimbări, dar nu suntem dispuşi să acceptăm discriminări. Şi nu suntem de acord ca o regulă care se schimbă să poată fi aplicată retroactiv. Orice se negociază acum, se aplică doar după referendumul care va avea loc în Marea Britanie. Nu se aplică începând cu a doua zi.”, a spus Iohannis la TVR1.

Citește și: Liviu Dragnea, ULTIMATUM pentru Dacian Cioloș în cazul Antena 3: Dacă nu rezolvă, pleacă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.