Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi vorbește despre spionii care au atacat-o: Detaliile pe care le oferă șefa DNA

KOVESI

"Au fost date telefoane, insistent, catre membrii familiei mele si catre prieteni apropiati, timp de o zi si jumatate. Cei care au sunat au incercat sa afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail", dezvaluie Laura Codruța Kovesi.

Procurorul sef al DNA a mai spus, la PRO TV, ca nu este prima data cand se fac presiuni asupra procurorilor anticoruptie de oamenii deranjati de anchetele DNA.

Citește și: Asta e ultima poză cu Mircea Albulescu în viață / FOTO

Kovesi: "Au fost telefoane insistente, repetate, dar nereusite. Pentru ca nimeni nu a intrat in dialog cu aceste persoane."

Stirile ProTV: "In limba romana, in alta limba? Erau persoane care vorbeau romaneste?"

Kovesi: "Nu pot sa spun acest amanunt."

Stirile ProTV: "Contul dvs, de mail a fost atacat in vreun fel?"

Kovesi: "Nu".

Citește și: Gigi Becali e băgat în trepidații de Daniela Crudu

Cei doi israelieni au incercat sa sparga mai multe conturi de e-mail ale rudelor Codrutei Kovesi, insa ce anume cautau si pentru ce? Procurorul sef crede ca este vorba de una dintre multele tentative de intimidare care-i vizeaza pe procurori.

Laura Codruța Kovesi: "Nu stiu ce au gasit. Nici nu ma intereseaza ce au gasit. Probabil ca sunt persoane deranjate de anchetele noastre, deranjate ca DNA isi face treaba. Nu pot sa comentez despre cine a incercat sa ma intimideze."

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat 5 legi mult așteptate

Unul dintre cei doi israelieni arestati ar fi recunoscut in fata anchetorilor acuzatiile care i-au fost aduse, si anume ca a spart casutele de e-mail ale unor rude ale procurorului sef al DNA. Cei doi au fost prinsi la un hotel din Capitala, la scurt timp dupa ce familia lui Kovesi a reclamat ca este hartuita de persoane necunoscute. Ron Weiner si David Geclowitz ar fi fost angajati de putin timp la firma Black Cube.

Cei doi suspecti isrelieni au fost vizitati de mamele lor insotite de avocati, saptamana aceasta. Femeile le-au adus mancare si schimburi la arestul central.

Citește și: Vasile Blaga lansează acuzații grave la adresa lui Dacian Cioloș și a miniștrilor săi / VIDEO

Ramane de vazut incotro se va indrepta ancheta procurorilor DIICOT in acest caz si cine are de castigat de pe urma acestei operatiuni. Cert este ca actiunile de intimidare si de spionaj s-au inmultit in ultima vreme, daca ne luam dupa declaratia fostului presedinte al Romaniei, care a sustinut ca a fost tinta unui atac cibernetic.

Traian Băsescu spune ca, acum doua luni, computerul lui a fost virusat si ar fi fost sustrase diverse informatii. A sesizat STS-ul, care insa nu comenteaza afirmatiile lui.

Fostul presedinte crede ca tot o companie privata precum Black Cube a urmarit-o pe Alina Bica la Paris, atunci cand a fost fotografiata cu Elena Udrea, la cumparaturi.

Citește și: China face o mega-tranzacție în UE: A cumpărat, pe sute de milioane, cel mai mare port al Greciei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.