Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, atac extrem de dur la adresa Guvernului: Ce îi reproşează lui Dacian Cioloş

Dragnea

Guvernul actual nu a arătat că are un plan sau un pachet de măsuri pe termen scurt sau pe termen mediu pentru sănătate, a declarat marţi, la Târgovişte, liderul PSD, Liviu Dragnea, întrebat despre scandalurile recente din sănătate.

 

''Situaţia din sănătate este mult mai gravă decât s-a spus până la un moment dat, a fost şi principalul motiv pentru care acum vreo patru săptămâni i-am solicitat public domnului Iohannis să convoace CSAT-ul. Sigur că până la urmă l-a convocat destul de repede, a reacţionat la trei săptămâni după ce i-am cerut lucrul acesta. A ieşit şi a citit un bileţel, nici eu, nici alţii nu am înţeles exact ce decizie strategică a luat acolo, dar este un domeniu care, la ora aceasta, este pe locul întâi pe lista de preocupări ale românilor. Guvernul actual nu a arătat că are un plan sau un pachet de măsuri pe termen scurt sau pe termen mediu pentru sănătate'', a spus Dragnea.

 

Preşedintele PSD s-a referit şi la ce intenţionează să facă în domeniul sănătăţii partidul pe care îl conduce ''când va reveni la guvernare''.

 

''Când o să revenim la guvernare, o să continuăm programul nostru, pe de o parte de investiţii majore în infrastructura sanitară, iar pe de alta, de modificare a regulilor şi procedurilor din unităţile sanitare. Dincolo de scandalul cu dezinfectanţii, care e mare şi care trebuie cercetat până la capăt şi vinovaţii pedepsiţi, este vorba de modul cum se lucrează în spitale, pentru că indiferent câţi dezinfectanţi ai da într-un spital, dacă accesul este liber şi oricine de pe stradă, care poate veni din orice mediu care este poluat, intră în spitale, intră în saloane, atunci riscul de infecţie rămâne. Această schimbare de reguli trebuie corelată cu un program serios de investiţii în sănătate, pentru că bani există, eu am negociat Programul Operaţional Regional, există fonduri alocate pentru investiţii în spitale. Din păcate până acum, suntem deja la mijlocul anului 2016, Ministerul Sănătăţii nu a putut să prezinte o strategie pentru sănătate care este obligatorie pentru a se putea depune proiecte'', a mai spus Liviu Dragnea, conform Agerpres.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent marţi, la Târgovişte, unde a efectuat o vizită la Complexul Turistic de Nataţie, investiţie cu fonduri europene aflată în derulare, şi a susţinut o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.