Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, despre desființarea DNA, suspendarea lui Klaus Iohannis și 'misiunea' lui Zgonea

liviu dragnea dna

Liviu Dragnea a vorbit despre desfiinţarea DNA. PSD-ul, dar mai ales Liviu Dragnea şi Victor Ponta au fost mereu acuzaţi de faptul că ar fi adversari ai justiţiei din cauza dosarelor penale pe care le au. Mai mult, şi fostul social-democrat, Valeriu Zgonea, a făcut asemenea acuzaţii dure. Dragnea a ţinut să spună că totul e o minciună, a negat faptul că ar vrea să îl suspende pe Klaus Iohannis şi l-a lovit extrem de dur pe fostul său aliat.

Citeşte şi: Elena Udrea detonează bomba pentru Klaus Iohannis: Legături între DNA şi cu dosarul şefului statului

"Este o năzdrăvănie ideea cu suspendarea lui Klaus Iohannis. Ce mă deranjează la preşedinte e altceva. Preşedintele Klaus Iohannis nu a vrut să se asocieze cu PSD, ci cu Traian Băsescu, iar cine se aseamănă se adună. Este foarte greu de explicat o asemenea decizie, indiferent ce explicaţii au venit de la Administraţia Prezidenţială. Comentariul meu e foarte simplu, nu a vrut să se asocieze cu PSD, s-a asociat cu Traian Băsescu. Cine se aseamănă se adună. Preşedintele avea o problemă, vorbea de cei care au probleme cu justiţia, asta am înţeles că este explicaţiaS-a spus că PSD vrea să desfiinţeze DNA. Chiar şi Zgonea a spus că PSD vrea să desfiinţeze justiţia. Nu l-a ascultat nimeni. Nu vine preşedintele Camerei să spună ce se votează. Valeriu Zgonea, el nu e el. Acționează la comenzi. De vreo două luni de zile mi-am dat seama. Nu mi-am pierdut energia să fac investigații. Nu am un sistem de informații, nu am ofițeri acoperiți sau neacoperiți și mi-aș pierde timpul. Sunt invenţii. Nu am vorbit nici cu Ponta, nici cu Călin despre aşa ceva. Nu se vor întâmpla aceste lucruri 100%. Se putea întâmpla şi până acum dacă eram eu de acord. Din 2004 cei de dreapta spun asta. E o chestie electorală ca o sperietoare. E o prostie. Nu trebuie să fie derapaje. Nu pornim aşa ceva în Parlament că nu e cazul. Nu avem de gând să facem aşa ceva", a spus Dragnea la Antena 3.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai spus că a convenit cu Victor Ponta să nu mai vorbească public despre preluarea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor "până nu se eliberează locul".

"Am convenit cu Victor Ponta să nu discutăm subiectul ăsta public (dacă Ponta va prelua şefia Camerei Deputaţilor - n.r.) până când nu se eliberează locul, pentru că deocamdată suntem într-o situaţie complet atipică în care este un cetăţean care ocupă funcţia de preşedinte al Camerei, a fugit cu scaunul. Funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost asumată de către PSD, el a fost acolo propus de PSD. După ce a fost exclus de PSD, teoretic, în mod firesc, trebuia să îşi dea demisia. Am înţeles de la colegii mei astăzi că au început demersurile pentru schimbarea Regulamentului, se poate întâmpla rapid, într-o săptămână, maximum două, pentru a nu mai exista niciun fel de posibilitate de contestare. Astăzi au depus amendamentul la comisie, mâine se convoacă comisia, trebuia să se convoace astăzi dar iar s-a blocat într-o procedură. Cred că mâine se ţine şedinţa şi cât de curând urmează votul în Camera Deputaţilor", a afirmat Dragnea, la Antena 3.

De asemenea, el a adăugat că a convenit cu Ponta să vină în echipa de campanie, ceea ce s-a şi întâmplat, adăugând că ei doi au "o relaţie de nota 10". Preşedintele PSD a subliniat că Valeriu Zgonea nu vrea să renunţe la funcţia de preşedinte al Camerei pentru că "acţionează la comenzi" şi este "ghidonat de stăpânii lui". "Nu sunt sigur cine sunt aceştia (stăpânii lui Zgonea - n.r.), sunt tot felul de zvonuri, dar se vede cu ochiul liber pentru cine are o brumă de experienţă politică şi pentru cine îl cunoaşte totuşi, şi noi îl cunoaştem, el nu e el. Acţionează la comenzi, practic este forţat să încerce să ţină cât mai mult acea funcţie. Nu îmi dau seama de ce", a menţionat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.