Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, despre doctoratul lui Mihai Tudose: Și Victor Ponta a fost acuzat de plagiat...

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gesturi

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat oficial nominalizarea lui Mihai Tudose pentru postul de premier şi a afirmat că aceasta îndeplineşte criteriile de integritate.

Întrebat dacă plagiatul este o problemă de moralitate sau de integritate, Liviu Dragnea a declarat: „Nu sunt specialist în doctorate, dar și Victor Ponta a fost acuzat de plagiat și a fost un premier foarte bun”.

ULTIMA ORĂ - Fost manager de spital din Capitală, condamnat DEFINITIV la 4 ani de închisoare

Întrebat dacă Mihai Tudose îndeplineşte criteriile impuse de preşedintele Klaus Iohannis, în condiţiile în care planează asupra lui o suspiciune de plagiat în lucrarea de doctorat, Liviu Dragnea a răspuns că da. 

„Mihai Tudose a ales să nu meargă cu procedura până la capăt, să ajungă în instanţă. Mihai Tudose nu şi-a luat acel doctorat pentru a-i folosi pentru un salariu sau nişte venituri mai mari. În condiţiile în care a apărut acea discuţie, a decis să facă cerere conform legii, să îşi retragă doctoratul şi cu asta, basta”, a afirmat Dragnea.

În 2015, pentru Tudose a fost o situație specială. A intrat atunci în atenția presei pentru că a fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Aceasta a fost obținută la Academia Națională de Informații, sub îndrumarea lui Gabriel Oprea, la rândul său acuzat de plagiat, acestuia din urmă fiindu-i retras titlul de doctor.

Mihai Tudose, deputat PSD la data susţinerii tezei de doctorat şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, reformă şi privatizare din Parlament, susținea anul trecut că a făcut cerere pentru renunțarea la titlul de doctor.

Eu am făcut o cerere în care spun că renunţ că nu mai, dar nu ştiu dacă s-a aprobat sau nu, dacă e de analizat sau nu. Mi se pare jenant să mă duc în faţa unei comisii care s-a antepronunţat. Pentru ce? Nu am profitat de titlul ăsta, n-am avut sport de vechime, bani, n-am profesat în baza lui, nu am luat niciun examen în baza lui. Am făcut aceste studii pentru mine, efectiv pentru mine, pentru nivelul meu de a înţelege ce se întâmplă în jur. Dacă chestia asta deranjează la oamenii politici, am înţeles. Pot trăi şi fără el.

O Doamne, nu (am plagiat n.red). Acuzaţia mea care a apărut de la cei care s-au ocupat de chestia asta e că am plagiat din Băsescu şi Ion Iliescu, adică nişte declaraţii ale domniilor lor când erau preşedinţi ai României, pe CSAT. Te duci în faţa unei comisii compusă de oameni care s-au antepronunţat. Pur şi simplu nu vreau să joc în filmul ăsta”, declara Mihai Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.