Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îi dă ȘAH lui Klaus Iohannis: Ce se pregătește în Parlament

iohannis dragnea machiavelli.ro

Scandal imens între preşedintele Klaus Iohannis şi şeful Camerei Deputaţilor şi al PSD, Liviu Dragnea. După ce şeful statului a anunţat că vrea să provoace un referendum pentru a vedea dacă românii sunt de acord cu tema modificării legislaţiei în materie penală, Dragnea contraatacă şi spune că Parlamentul va provoca alte două referendumuri care vor avea loc în această primăvară.

Citeşte şi: Liviu Dragnea îi ia la întrebări pe oamenii lui Sorin Grindeanu: Atac DUR la adresa SRI

"Noi avem în minte alte două referendumuri pe care le vom declanşa. Este un referendum pe care ne-am angajat să-l declanşăm cu tema 'familia'. S-au strâns peste 3 milioane de semnături şi este o temă de interes major, care ţine de substanţa societăţii noastre. Iar a doua temă - eu am spus-o de un an şi jumătate în spaţiul public şi o spun în continuare, chiar dacă unii colegi de-ai mei s-au supărat la vremea respectivă, un referendum privind regimul imunităţilor din România. Eu am spus-o mereu şi susţin în continuare - nu sunt de acord cu imunitatea parlamentară, dar nici cu cea a preşedintelui. Dacă românii sunt de acord", a tunat Dragnea în direct la România TV.

El a adăugat că este vorba despre "imunităţile ale tuturor". "Noi vorbim de un articol fundamental din Constituţie - 'nimeni nu e mai presus de lege'. Dacă nimeni nu e mai presus de lege, imunităţile trebuie să dispară pentru toţi. (...) E vorba de principiu. Nu mai e preşedinte Iohannis, în 2019 vine altcineva, e vorba de un principiu. Un preşedinte în funcţie, aşa cum e prevederea respectivă, omoară un om pur şi simplu. Este în continuare preşedinte cinci ani, pentru că nu poate fi judecat? Nu mi se pare în regulă. Noi avem în plan în primăvară (n.r. organizarea referendumurilor) şi sigur că vrem să facem în primăvară. Mi se par două teme importante", a menţionat preşedintele PSD. Acesta a susţinut că "îi este greu să creadă că preşedintele va dori sa participe la o discuţie privind modificarea Constituţiei, pentru că s-ar putea să deranjeze".

Citeşte şi: Criminalul a făcut mărturisiri complete: Cum a UCIS-O pe celebra interpretă a hitului Lambada /VIDEO

Dragnea a vorbit şi despre prezenţa lui Klaus Iohannis la protestele de duminică seară din Bucureşti. Dragnea l-a desfiinţat pur şi simplu pe şeful statului şi l-a anunţat că a încălcat legea. "Erau din galerii. A fost un miting politic. Pe lângă oameni de bună credinţă, au fost şi alţii care sunt obişnuiţi cu aceste genuri de manifestaţii, de la SRI. Şi-a încălcat jurământul, nu mai are nicio limită. A instigat şi a participat la acel miting. Era într-o geacă roşie. pe lângă o partidă de schi, mai merge şi la un miting neautorizat.", a spus Dragnea.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, FURIBUND la adresa unor televiziuni și jurnaliști: Pe cine a luat la țintă / VIDEO

Dragnea a explicat de ce este nevoie de ordonanţa graţierii. "Amenda dată de CEDO înseamnă bani mulţi. Tot ce înseamnă prejudicii, se vor recupera. Acelea nu se vor graţia. Ideea că se dă o lege a graţierii pentru corupţi, pentru cei care au furat bani este falsă. Violatorii, criminalii, hoţii, traficanţii de droguri, tâlhării cu violenţă nu sunt trecuţi în proiect. E o măsură pe care Guvernul şi-o asumă. Nu au fost condamnaţi la moarte şi la ocnă acei oameni. trebuie să fie reintegraţi în societate. Se va vedea care sunt efectele.Ce spune Klaus Iohannis sunt minciuni. Nu am vrut să îl atac. Ne concentrăm pe programul de guvernare. ", a anunţat Dragnea, convins că Guvernul nu va renunţa la cele două ordonanţe care au declanşat războiul.

Şi asta nu e tot. Iohannis a fost pur şi simplu desfiinţat de către Dragnea. "Iohannis e ultimul care să vorbească de cinste. E vorba de o familie care a obţinut case prin acte false. Nu are nimeni curaj să spună asta. ce procuror din România are curaj să spună asta? ", a mai spus Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.