Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea prins în MENGHINĂ: toate calculele pentru noul Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea grindeanu

Moțiunea de cenzură a trecut, guvernul Grindeanu a fost demis, dar abia de aici încep problemele pentru PSD și pentru Liviu Dragnea. Echipa Ponta-Grindeanu a reușit să rupă din PSD o halcă destul de mare din PSD și doar un vot din partea minorităților naționale a făcut ca moțiunea să treacă în Parlament. Conform calculelor PSD, 13 deputați ai minorităților naționale au votat alături de PSD-ALDE.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, afirmaţii fără precedent: 'Îmi cer IERTARE tuturor românilor' / VIDEO

Citește și: Adevărata LOVITURĂ pentru PSD, în urma moțiunii: efect DEVASTATOR

Principalii oameni acuzați de trădare în PSD sunt parlamentarii de Timiș și cei de Caraș Severin. Mulți dintre aceștia nu au fost prezenți la moțiunea de cenzură, dar acum în PSD se ridică întrebarea dacă aceștia vor vota noul Guvern propus de PSD.

Coaliția PSD-ALDE se bazează, în acest moment, pe 228 de voturi care vin de la parlamentarii fideli lui Dragnea și Tăriceanu. Pentru a trece noul Guvern, coaliția are nevoie de 233 de voturi și asta înseamnă că au nevoie și de voturile ”trădătorilor” de la moțiune, pentru a nu depinde de alte partide parlamentare.

Acesta este și motivul pentru ca Liviu Dragnea nu a trecut la excluderi direct din PSD, din rândurile trădătorilor la moțiunea de cenzură. Înainte de vot, Dragnea explica că cei care vor absenta nemotivat sau care vor vota împotriva moțiunii, vor fi excluși din PSD. După ce a văzut rezultatul moțiunii și a înțeles toate calculele politice, Dragnea a spus că lasă totul la mâna organizațiilor județene.

"Asta vor discuta în organizaţiile lor. Vor avea ei o discuţie foarte interesantă. (...) Iar vreţi să se spună că sunt foarte autoritar? Astăzi nu discutăm despre o vânătoare de vrăjitoare. Miza noastră sau preocuparea noastră, după această moţiune, nu a fost şi nu este cum plătim nişte poliţe. Am stabilit cu colegii, fiecare organizaţie, în zilele următoare, va discuta fiecare caz în parte. CexN decide în cazul în care organizaţia nu ia decizia", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului întrebat dacă parlamentarii PSD care au votat împotriva moţiunii de cenzură vor fi excluşi din partid.

Practic, liderul PSD este forțat să accepte compromisul de a-și trece noul Guvern cu ”trădători” din PSD, pentru că altfel ajunge la masa negocierilor cu UDMR sau minoritățile naționale, iar aceștia vor știi că PSD-ALDE nu mai au majoritate și vor negocia la sânge cu Dragnea și Tăriceanu.

Liviu Dragnea este prins în menghină. Fie acceptă să treacă peste trădarea propriilor parlamentari și va discuta cu fiecare în parte pentru a reveni alături de PSD, fie va fi nevoit să meargă ”cu căciula în mână” la minoritățile naționale sau UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.