Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, atac DUR la adresa lui Augustin Lazăr: 'Prestație destul de jenantă'

Liviu Dragnea ICCJ

Liderul PSD Liviu Dragnea a criticat joi decizia Parchetului General de a deschide o anchetă penală privind alegerile din 2009, caracterizând-o drept o „prestație destul de jenantă”.

„Parchetul General a decis să înceapă ancheta pe fapte prescrise, după care a venit cu o modificare. Nu e în regulă ca Parchetul General să se joace așa cu Parlamentul. Nu e în regulă ca Parlamentul să fie bătaia de joc a nimănui. După ce se va constitui comisia de anchetă care nu face anchete penale, pentru că nu ăsta e rostul ei, vă pot spune că vor fi chemate toate persoanele de la iinstituții care vor ajuta să se ajungă aproape de adevăr. Trebuie foarte clar definite obiectivele ca să nu creadă cineva că Parlamentul face anchete penale și să fie obiective care să trasese clar obiectivele pentru a nu coincide cu cele ale Parchetului", a spus Liviu Dragnea.

Dragnea e MÂNDRU de Ponta: 'Să-l țină Dumnezeu așa'

În 24 aprilie, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au început urmărirea penală in rem, în dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2009, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu prevăzut de articolul 297 alineatul 1, cu aplicarea articolului 5 din Codul penal (respectiv articolul 248 raportat la articolul 248 indice 1 din vechiul Cod penal) şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, faptă prevăzută de articolul 391 alineatele 3 şi 4 din Codul penal, cu aplicarea articolului 5 din Codul penal (fost articol 62 alineatele 3 şi 4 din Legea 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, modificată şi republicată).

"Menţionăm că faptele pentru care s-a început urmărirea penală se prescriu potrivit legii vechi - art. 122 lit. b şi c din vechiul Cod penal - în termen de 10 ani, respectiv 8 ani în conformitate cu legea nouă – art. 154 alin. 1 lit. c din noul Codul penal”, a precizat, miercuri, PICCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.