Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură pentru samsarul care l-a înșelat pe Tăriceanu: Ce au decis procurorii

Evz
Tariceanu

Lovitură dură încasată de samsarul de mașini care l-a înșelat pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au cerut închisoare cu executare la Curtea de Apel București pentru Zolt Kocsis, bărbatul care l-a înșelat pe Călin Popescu Tăriceanu cu 14.500 de euro, banii primiți în 2012 pentru o mașină Mercedes pe care președintele Senatului nu a mai primit-o.

Citește și: PREMIERĂ MEDICALĂ Au fost create camere pentru monitorizarea medicală a bebelușilor prematuri

Avocata samsarului de mașini a vrut rejudecarea cazului la instanța ierarhic inferioară, pe motiv că Zolt Kocsis nu ar fi avut avocat la efectuarea unor acte de urmărire penală. Avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu a susținut că nu există niciun motiv pentru care cauza să fie trimisă spre rejudecare. „Deși a fost citat, a refuzat să se prezinte. Pe parcursul urmăririi penale, un avocat a luat legătura cu el și i-a spus acestuia că locuiește în Germania și că nu vrea să se prezinte. Instanța de fond a aplicat corect criteriile de individualizare a pedepsei. A avut inclusiv posibilitatea de a se împăca cu partea vătămată, dar nu a dorit acest lucru. A ignorat total acest proces. Nu a urmărit decât să comită fapta și nu regretă acest lucru. Se impune o pedeapsă cu executare. Inculpatul și-a permis să săvârșească fapta împotriva unei persoane publice, de notorietate. N-are niciun fel de scrupule”, a arătat avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu, conform vocea.biz.

Citește și: Iubita lui Cristian Boureanu rupe tăcerea: Ce spune despre conflictul cu poliția

Procurorul de ședință a cerut ca Zolt Kocsis să fie trimis la pușcărie. „Pedeapsa trebuie să fie executată în regim de detenție, având în vedere că s-a sustras procesului penal. Se impune menținerea cuantumului și a modalității de executare”, a arătat procurorul de ședință. Zolt Kocsis a fost condamnat, în 21 martie, de Judecătoria Sectorului 6, la șase luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune. Totodată, acesta a fost obligat să îi restituie șefului Senatului banii dați pentru o mașină care nu a mai ajuns la președintele Senatului, conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.