Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ și pentru România: Donald Trump cere ELIMINAREA programului Loteria Vizelor

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump a criticat miercuri sistemul Loteria Vizelor practicat de SUA, considerând că acest program susţinut de adversarii săi democraţi este cauza atentatului de la New York soldat cu opt morţi, şi a cerut instituirea unui sistem de acordare a vizelor 'pe bază de merit', informează agenţiile Reuters şi DPA.

'Teroriştii au venit în ţara noastră prin aşa-numitul 'Program al Loteriei Vizei Diversităţii', o frumuseţe a lui Chuck Schumer', liderul democraţilor din Senat, a scris Trump pe Twitter. 'Vreau un sistem pe bază de merit', a punctat el mai departe. 'Luptăm din greu pentru o imigraţie bazată pe merit, să terminăm cu Sistemele Loteriei Democrate', a mai scris Trump în postarea pe reţeaua de socializare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Muncii se dezlănțuie: ‘Sindicaliștii să învețe matematică’

Presupusul autor al atentatului terorist comis marţi la New York a fost prezentat de mass-media ca fiind Sayfullo Habibullaevic Saipov, cetăţean uzbec, 29 de ani, care a sosit în SUA în 2010 şi figura în evidenţele poliţiei pentru două delicte rutiere. El a comis atacul cu o camionetă cu care a lovit biciclişti şi trecători în Manhattan, omorând opt persoane, dintre care şase străini, şi rănind alte 11.

În fiecare an, Departamentul de Stat american acordă printr-o loterie un număr limitat de vize pentru cetăţenii unor state cu o rată redusă a imigraţiei în SUA. Beneficiarii programului 'Viza diversităţii', numit uneori şi loteria cărţii verzi, primesc şi permis de reşedinţă permanentă în SUA.

Citește și: Banca Mondială se implică în infrastructura României: Ce proiect vital va susține gigantul

Începând din anul 1995, circa 50.000 de persoane - din mai multe milioane de solicitanţi - au primit viză de intrare în SUA prin acest program care a fost promovat de congresmanul Chuck Schumer, în prezent lider al minorităţii democrate din Senatul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.