Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură încasată de Statul Islamic în Libia

isis

Forţele guvernului libian de uniune naţională au anunţat duminică ocuparea unui important centru de fabricare a explozibililor aflat sub controlul grupării jihadiste Stat Islamic în fieful său Syrte, relatează AFP. Această fabrică de explozibili este "cea mai mare care a fost ocupată de la începutul operaţiunii pentru eliberarea Syrte" lansată la 12 mai, a precizat centrul de informaţii al forţelor guvernamentale.

Recucerit sâmbătă, acest centru este situat într-un cartier din sud-estul acestui oraş, aflat la 450 km est de Tripoli. Centrul de informaţii a publicat imagini în care apar dispozitive explozive găsite la faţa locului, alături de cabluri, telefoane mobile deconectate şi material electric. Pe ziduri se aflau înscrisuri cu "Stat Islamic" şi "conducerea minelor şi a fabricaţiei". Forţele guvernului de uniune susţinut de ONU încearcă să recucerească în totalitate Syrte, în care au pătruns la 9 iunie şi unde poartă de atunci lupte cu combatanţii jihadişti.

Forţele proguvernamentale au fost încetinite însă de puternica rezistenţă a Stat Islamic care desfăşoară contraatacuri, în special comiţând atentate sinucigaşe cu maşină capcană. Aceste forţe au anunţat joi că au avansat pe diverse fronturi din Syrte, ajutate de artileria grea şi de raiduri ale aviaţiei militare. De la începutul operaţiunilor, în jur de 280 de membri ai forţelor guvernamentale au fost ucişi şi peste 1.500 de răniţi, potrivit unor surse medicale de la Misrata, sediul comandamentului operaţiunii militare. Stat Islamic a profitat de haosul în care a fost aruncată Libia după căderea fostului dictator Muammar Gadhafi pentru a cuceri Syrte în iunie 2015, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.