Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru evazioniști: 17 persoane au fost reținut, sechestru de două milioane de lei

mascati1

Organele judiciare au reţinut 17 persoane şi au instituit un sechestru de două milioane de lei în urma percheziţiilor efectuate joi de poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

"La data de 21 mai, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au efectuat 59 de percheziţii la domiciliile şi societăţile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul construcţiilor, textilelor şi comerţului de legume-fructe", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, ştampile şi medii de stocare şi 17 persoane au fost reţinute sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător în valoare de 2.000.000 de lei - 24.656 de lei confiscaţi numerar, obiecte textile, încălţăminte, optică medicală, precum şi două autovehicule de lux.

"Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada 2014-2015, în circuitul infracţional ar fi fost implicate peste 150 de societăţi comerciale, conduse de opt cetăţeni sirieni, care ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive în valoare de peste 20.000.000 de euro, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale", se arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la peste 4.000.000 de euro. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.