Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE salută adoptarea Regulamentului liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii ucraineni

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută adoptarea, joi, a Regulamentului privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii ucraineni, amintind că România a susţinut în mod constant o decizie în acest sens, în contextul sprijinului mai amplu acordat de ţara noastră aspiraţiilor europene ale Ucrainei.

"Liberalizarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni care călătoresc în Uniunea Europeană constituie un element esenţial în facilitarea contactelor interumane şi consolidarea relaţiilor economice şi culturale între Ucraina şi UE", a precizat MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, România sprijină Ucraina în continuarea procesului de reformă ale cărei rezultate obţinute până în prezent au permis îndeplinirea acestui obiectiv. "România a urmărit şi în plan bilateral facilitarea mobilităţii, prin semnarea, la 2 octombrie 2014, a Acordului privind Micul Trafic de Frontieră (AMTF) cu Ucraina, respectiv a Acordului privind exonerarea de la plata taxei de viză pentru vizele de lungă şedere, la 6 mai 2016, ambele fiind în vigoare", menţionează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.