Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE se implică în violențele din Catalonia: De partea cui se pronunță România

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) regretă incidentele de duminică, generate ca urmare a nerespectării ordinii constituţionale a Spaniei, şi reafirmă sprijinul ferm al României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale acestei ţări, informează un comunicat transmis redacției STIRIPESURSE.RO.

MAE arată că Spania este "un aliat important şi partener strategic al ţării noastre, relaţie reflectată atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul UE şi la nivel internaţional".

Citește și: Foarte interesant! Ce FIRMĂ deține soția unui adjunct SRI din „era” Coldea

Ministerul român de Externe mai subliniază că "legitimitatea oricărui proces sau a oricărei acţiuni care ţine de ordinea internă a unui stat rezidă în deplina sa conformitate cu Legea fundamentală, respectiv cu ordinea de drept din statul respectiv".

În acest context, MAE reiterează "poziţia consecventă a României în favoarea respectării dreptului internaţional, care nu permite modificări teritoriale survenite fără acordul statului implicat".

Citește și: Patronatele îi cer Cabinetului Tudose introducerea unei noi taxe! Despre ce e vorba

Premierul provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a proclamat duminică seara victoria secesioniştilor la referendumul privind independenţa faţă de Spania, informează DPA. Autorităţile de la Barcelona au anunţat că au votat 2,26 milioane din cei 5,34 milioane de alegători, iar 90% din voturi au fost pentru secesiune, precizează Reuters.

Comisia Europeană a îndemnat luni Guvernul spaniol şi pe secesioniştii catalani "să treacă rapid de la confruntare la dialog" şi a denunţat folosirea violenţei în timpul referendumului asupra independenţei Cataloniei.

Citește și: Orgie de nedescris într-un cunoscut oraș din România: Cum se dezbrăcau de sutană și ce lucruri revoltătoare făceau pentru bani

Potrivit estimărilor prezentate de guvernul catalan, confruntările între forţele de ordine şi separatişti s-au soldat cu peste 700 de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.