Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulţi profesori, eliminaţi din examen după ce au încercat să copieze la titularizare

copypasteproducts.com
copy paste

Patru profesori din județul Olt au fost eliminați din examenul de titularizare după ce au fost prinși în timp ce încercau să copieze, unul dintre candidați folosind chiar un smartwatch. Și în județul Timiș, un cadru didactic a fost dat afară din examen, fiind prins cu fițuici. Inspectorul școlar general al ISJ Olt, Felicia Man, a declarat, pentru mediafax, că trei dintre dascălii eliminați susțineau examenul la centrul organizat la Colegiul Tehnic Metalurgic, iar cel de al patrulea, la Școala Gimnazială Nr. 3.

Cei patru au încercat să copieze cu ajutorul „clasicelor" fițuici, al telefonului și chiar al unui ceas inteligent. Din cei 668 de candidați înscriși să susțină examenul de Titularizare, în județul Olt, 462 au fost prezenți, în timp ce 119 au lipsit, iar alți 55 s-au retras din motive personale, în vreme ce doi au absentat din motive medicale. Un candidat nu a mai fost lăsat să susțină examenul deoarece nu a depus la dosarul de înscriere actele de studii.

În județul Olt, examenul s-a desfășurat în trei centre din Slatina: Școala Gimnazială Nr. 3, Colegiul Tehnic Metalurgic și Colegiul Național „Ion Minulescu". Proba a fost supravegheată audio și video. Doar 21 de posturi sunt titularizabile, în județ. Cei mai mulți dintre candidați trebuie să se mulțumească cu unul dintre cele 563 de posturi sau fragmente de norme, care sunt însă netitularizabile. Și în județul Timiș au fost probleme la examenul de titularizare, un candidat care a susținut, miercuri, proba scrisă pe un post de educator la un centru din județul Timiș a fost eliminat din sală după ce a fost prins cu fițuici.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș au transmis că acest candidat a fost eliminat din sală. În total, din județul Timiș s-au înscris la examenul de titularizare 966 de candidați pentru 58 de discipline de concurs. Cei mai mulți candidați și-au dorit să fie titulari pe un post de educator – 179, 115 pentru cel de învățător, 85 – profesori titulari de educație fizică și sport, 79 – limba română, 71 – limba engleză și 65 – psihopedagogie specială.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.